Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 450 alumnes de secundària de Banyoles aprenen educació viària

La Policia Local realitza formacions als centres per promoure la mobilitat sostenible i treballar la seguretat viària

dijous 05 octubre 2023

450 alumnes de primer d’ESO dels centres de secundària de Banyoles aprenen aquests dies educació viària. La formació, que ha anat a càrrec de la Policia Local de Banyoles, forma part de les activitats impulsades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. 

Les formacions es van iniciar dimarts a l’Institut Pla de l’Estany, avui es fan al Josep Brugulat i demà divendres al Pere Alsius, on hi participaran també els alumnes de l’Escola Casa Nostra. Dins aquesta campanya, agents de la Policia Local es desplacen als centres on recorden als alumnes la normativa de trànsit, incidint especialment en els desplaçaments a peu, en bicicleta i en Vehicles de Mobilitat Personal, que són els que més utilitzen els i les alumnes. 

Per l’activitat, la Policia Local ha muntat als centres un circuit d’educació viària on l’alumnat s’havia de moure a peu, en bicicleta o patinet respectant la normativa viària. 

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Carretero, ha destacat que “amb aquesta formació, que forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, volem incidir en la mobilitat sostenible i treballar la seguretat viària i la prevenció d’accidents de trànsit, especialment en els alumnes de primer d’ESO que han acabat l’educació primària i comencen a moure’s de forma més autònoma per la ciutat”. 

Per la seva banda, el cap de la Policia Local de Banyoles, l’inspector Emili Garcia Cano, ha explicat que “l’objectiu és donar una sèrie de recomanacions i pautes a seguir que tota persona ha de conèixer per moure’s pel carrer amb seguretat i tranquil·litat, independentment de si és un conductor de bicicleta, de vehicle de mobilitat personal (VMP), un turisme o un vianant” i ha afegit que “aquesta activitat és ideal per als joves perquè passen de ser acompanyants a conductors de vehicles amb la responsabilitat i perillositat que els hi comporta, al ser ells els conductors més vulnerables de la xarxa viària de vehicles”.

Les formacions als centres s’inscriuen en les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va iniciar el 16 de setembre i, entre les quals, s’han fet diverses propostes com una gimcana pel Barri Vell o una bicicletada popular. També s’ha convocat una nova edició del concurs de pintura mural dedicat a la mobilitat i les propostes es poden presentar fins al proper 20 d’octubre.