Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de civisme

Incivisme il·lustrat.

Avui et volem parlar de gent incívica. No t’espantis, no va per tu la cosa. Bé, en part sí, en part la cosa va molt per tu. Avui et volem parlar dels incívics il·lustrats, o sigui, dels campions entre els incívics. Però no només en parlem, sinó que ens hem permès el luxe de dibuixar-los, d’il·lustrar-los, a la manera del retrat robot que es fa per a tots els sospitosos que se salten la norma.

Una ciutat són moltes coses: és un paisatge, són uns carrers, és una determinada història, uns sentiments, uns colors i fins i tot unes olors, però per damunt de tot una ciutat és un espai de convivència. I conviure vol dir aprendre a respectar i aprendre, també, a respectar-nos a nosaltres mateixos.

Les actituds incíviques perjudiquen, en el fons, el nostre benestar i la nostra salut; en definitiva, la nostra qualitat de vida.

La campanya que us presentem descriu una sèrie de personatges i comportaments que tothom pot tenir molt presents. Els hem vist moltes vegades. I els hem patit, de ben segur, unes quantes més. No es tracta d’assenyalar ningú. Es tracta que, a partir d’ara, entre tots i totes esmenem tot allò que no fem bé. En benefici de la nostra ciutat, en benefici d’aquest espai de convivència que és Banyoles.

Abandonem les conductes incíviques

 

DESCARREGA'T EN AQUEST ENLLAÇ TOTS ELS CARTELLS DE LA CAMPANYA

LLIBRET DE L'INCIVISME IL·LUSTRAT

Dues persones tenen un altaveu a un volum excessiu.Una motocicleta fa massa soroll.

Un indiviu micciona al carrer.Una senyora no recull els excrements de la seva gossa.

Un senyor escup al carrer.Un cotxe corre en excès.

Una persona fa un graffiti en una paret.Una noia va en patinet elèctric sense casc.Dues persones beuen alcohol al carrer.Un home abandona un moble al carrer.Un home llença un paper al terra.Dues dones donen de menjar als ocells.

Un nen es banya en un parc.Un bretol fa malbé una paperera.Un senyor duu el gos deslligat.Una senyora va en bicicleta per la vorera.Una dona llença totes les escombreries barrejades al contenidor del rebuig.