Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reconeixen tres projectes de l’Ajuntament de Banyoles com a Bones Pràctiques Locals

Tres projectes municipals de l’Ajuntament de Banyoles han estat seleccionats com a Bones Pràctiques per la seva aportació innovadora i de qualitat i han estat inclosos en el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Concretament es tracta del cicle de cinema per a la inclusió social, el projecte Inter 12/90 i el projecte Banyoles Activa Locals de dinamització de locals buits.

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal en poblacions de més de 5.000 habitants.

El Banc de Bones Pràctiques, nascut l’any 1999, vol promoure la millora i la innovació en els governs locals difonent experiències, seguint una metodologia comuna i proposant la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

El reconeixement a l’Ajuntament de Banyoles es va lliurar dijous a la tarda en un acte a Barcelona i el van recollir les regidores de Benestar Social i Educació i de Promoció Econòmica, Ester Busquets i Joana Vilà, respectivament.

Projectes reconeguts

El projecte Inter 12/90 és un programa intercultural i intergeneracional que relaciona les persones majors de 70 anys que viuen soles al Pla de l’Estany amb nois i noies de 12 anys de l’Escola Pla de l’Ametller. A través de sessions conjuntes, tracten temes diversos per transmetre coneixements entre persones de diferents generacions i experiències culturals.

El Cicle de Cinema per a la Inclusió Social, per altra banda, és un projecte de sensibilització de problemàtiques socials a través de pel·lícules. Des de l’any 2009, se n’han celebrat 7 edicions que han permès debatre sobre diverses temàtiques: infància, envelliment, masculinitats, salut mental, identitats i persones refugiades.

Per últim, Banyoles Activa Locals és un programa destinat a dinamitzar els locals buits de Banyoles a través d’un espai web que posa a disposició de les persones emprenedores els locals buits per facilitar la instal·lació de nous establiments comercials.

Foto: FMC