Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Uns 3.000 alumnes del Pla de l’Estany han participat a la Campanya de Teatre i Música a les escoles

El passat divendres 22 de març es va tancar aquesta programació d’arts en viu pels alumnes de les escoles de Banyoles i la comarca

dimecres 27 març 2024

L’Ajuntament de Banyoles va tancar la 24a edició de la Campanya de Teatre i Música a les Escoles impulsada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles. La proposta de programació, que es va iniciar al Teatre Municipal el passat 20 de febrer amb el Cicle “Anem a veure de teatre”, i va finalitzar el divendres 22 de març a l’Auditori de l’Ateneu amb el Cicle “Anem a Escoltar Música”.

Enguany, la programació ha aplegat gairebé 3.000 alumnes de les totes les escoles de Banyoles i el Pla de l’Estany, des de Llar 2 fins a 6è de primària. La Campanya de Teatre i Música a les Escoles s’adreça a tot l'alumnat dels centres educatius de les llars d’infants, educació infantil i primària de Banyoles i del Pla de l’Estany, amb l’objectiu que puguin viure l'experiència d'assistir a dues propostes d'arts en viu al llarg del curs escolar.

Des del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles es vol promocionar i contribuir a l’educació artística com element vertebrador per l’aprenentatge dels infants; així mateix, com a factor d’inclusió social, per aquest motiu amb el suport de diferents administracions i entitats, fa que la despesa per cada infant sigui el menor possible per tal que ningú es quedi enrere.

Gairebé 3.000 infants han passat per la campanya del curs 23-24

Del 20 de febrer a l’1 de març va tenir lloc la campanya “Anem a veure teatre” enguany, han pogut gaudir de les propostes ‘La rateta Martina i el ratolí Serafí’ (infants I3-I5), ‘La gallina dels ous d’or’ (1r i 2n de primària), ‘Robin Hood’ (3r-4t primària, Teatre en anglès) i ‘Hipstory’ Cia. Brodas Bros (5è-6è primària).

La campanya “Anem a escoltar música” es va iniciar l’11 de març i va acabar el passat divendres 22 de març, on els alumnes participants han pogut veure ‘A la panxa del llop’ (infants I2-i5), ‘Corre, Trufa!’ (1r i 2n de primària), ‘Maquinaigues’ i la Verdesca (3r i 4t de primària) i ‘El Pony Menut’ la nova proposta per infants del grup El Pony Pisador (infants de 5è i 6è de primària).

Des del Servei de Cultura es vol agrair la implicació de totes les escoles de Banyoles i la comarca, així com l’associació Té Tela i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, com a administració pública encarregada de la gestió del transport escolar.

La Campanya de Teatre i Música a les Escoles dissenyada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles compta amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, mitjançant les subvenció per als programes municipals d’arts escèniques, música i arts visuals en l’àmbit de l’ensenyament reglat.