Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada de la psicòloga Alba Alfageme obrirà les activitats de l’‘Eduquem en Família’

La 13a edició del programa incorpora novetats com una nova imatge i nou format de xerrada i l’Aula de Teatre col·laborarà en la difusió de les activitats

dimecres 09 novembre 2022

Una xerrada d’Alfa Alfageme, psicòloga especialitzada en violències masclistes, obrirà la programació d’aquest curs del programa ‘Eduquem en família’. La 13a edició del programa, organitzat per les AFES dels centres educatius i el servei d’Educació, incorporarà diferents novetats com una nova imatge per a la difusió de les activitats i un nou format de xerrada amb testimonis i recupera la jornada festiva de jocs al carrer Juguem!, a més, l’alumnat de l’Aula de Teatre col·laborarà en la difusió de les activitats.

L’activitat ‘Eduques de la mateixa manera el teu fill i la teva filla?’ es farà el proper dijous 17 de novembre a l’Institut Josep Brugulat i comptarà amb la participació d’Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en violències masclistes. 

Seguidament, el 23 de febrer a l’escola Baldiri Reixac, la psicopedagoga i terapeuta Anna Serra participarà a l’Eduquem amb una interessant reflexió sobre com educar quan els adults tenen pensament divergents, tant des de la perspectiva de parella, la perspectiva intergeneracional o la perspectiva de diferents grups que treballen per l’educació de les persones. Al mes de març a l’Institut Pla de l’Estany, el programa se centrarà en els trastorns de la conducta alimentària i ho farà des de la vivència i el testimoni de diferents persones que volen compartir la seva experiència, tant des del punt de vista de joves, la mirada de la família i el coneixement professional. 

La darrera xerrada del curs anirà a càrrec d’Imma Marín, emprenedora especialitzada en educació i comunicació a través del joc. Aquesta activitat, que es farà el 4 de maig a l’escola Camins, està vinculada amb la jornada Juguem! que tindrà lloc el dissabte 6 de maig a la Plaça Major i que torna a la programació de l’Eduquem en Família per promoure els valors del joc, viure’ls i compartir-los. 

Nova imatge i nou fil conductor

L‘Eduquem en Família’ recupera la targeta que recull la programació completa del curs i ho fa amb un disseny renovat. La cara principal de la targeta, que fins ara contenia el logotip del programa, ara és una il·lustració per expressar el significat i l’essència del programa. En aquest sentit, la imatge de la targeta, amb el globus aerostàstic de l’Eduquem enlairant-se amb una família mirant des de la cistella, permet transmetre la idea d’observar amb detall un mar de situacions i casuístiques diferents i alhora compartides, prendre distància per respirar, sentir i analitzar, acompanyar els fills i les filles, ser-hi al costat per compartir una concepció del món. 

Els darrers anys el programa ha comptat amb un fil conductor, a través de còmics i a través de micro relats elaborats per mares col·laboradores. Aquest any l’Eduquem en Família comptarà amb la col·laboració de l’Aula de Teatre a través de diferents vídeos que prepararan els mateixos alumnes. 

Eduquem en Família és un projecte de ciutat per compartir experiències de formació i sensibilització sobre educació per a les famílies. El programa està organitzat per les diferents associacions de famílies dels centres educatius de Banyoles, des de l’escola bressol fins a secundària, i el Servei d’Educació de l’Ajuntament. 


Més informació a educacio.banyoles.cat