Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una setantena d’infants de Banyoles participen al projecte Esbargir

El servei, que obre cada tarda una escola per oferir activitats gratuïtes, s’amplia a partir d’aquest dijous als infants a partir d’I3

dilluns 19 desembre 2022

Una setantena d’infants de Banyoles han participat al projecte Esbargir des que es van iniciar les activitats al novembre passat. Esbargir, que pretén oferir un espai de joc i de trobada puntual gratuït per als nens i nenes perquè les famílies puguin gaudir d’un temps d’esbarjo, s’ampliarà al gener als infants a partir d’I3. El servei continuarà també durant les festes de Nadal i Reis amb nou horari.

Des que Esbargir es va iniciar a principis de novembre, 75 famílies s’han donat d’alta a l’aplicatiu que permet reservar dia i escola per poder gaudir del servei, fins a esgotar les 20 places diàries disponibles. Les reserves, que es fan a través de l’aplicació mòbil de l’Ajuntament de Banyoles, permet que en qualsevol moment, fins i tot a través del telèfon mòbil, les famílies puguin inscriure al seu fill o filla a l’activitat.

Cada dia els dos monitors d’Esbargir estan en una escola diferent, però s’hi poden inscriure infants de qualsevol escola que necessitin puntualment fer-ne ús. Les famílies han de portar a l’infant al centre on es faci aquell dia l’activitat que anirà variant i podrà ser des de jocs de taula a jocs tradicionals amb o sense pilota, passant per biblioteques obertes o taller artístic i escènic. El servei s’ofereix de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda. 

A partir d’aquest dijous 22 de desembre, Esbargir s’ampliarà als infants d’educació infantil dels centres de primària i, per tant, podran participar-hi els nens i nenes des d’I3 fins a 6è curs. 

Horari especial de Nadal

Esbargir continuarà durant les festes de Nadal i Reis. Coincidint amb el període de vacances escolars, els dies 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener el servei passarà a ser de 4 a 2/4 de 6 de la tarda.

El projecte, coordinat entre l’Àrea d’Acció Social i el Servei d’Educació de l’Ajuntament, compta amb el finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, dins el Pla Corresponsables que pretén facilitar el desplegament de serveis de cura a la infància a través de prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills menors de 14 anys.