Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una conferència i una exposició per presentar el projecte guanyador de la nova Biblioteca de Banyoles

L'equip de BCQ Arquitectura Barcelona explicarà el projecte guanyador dissabte al migdia al Museu Darder. El projecte guanyador i els quatre finalistes s'exposaran fins a finals d'abril al Parc de La Muralla

dijous 18 gener 2024

Una conferència i una exposició premetran presentar a la ciutadania el projecte guanyador per a la nova Biblioteca de Banyoles. L'equip de BCQ Arquitectura Barcelona explicarà el projecte en una conferència gratuïta dissabte al migdia al Museu Darder. A més, el guanyador i els quatre finalistes s'exposaran al Parc de la Muralla fins a finals d'abril. La nova biblioteca es construirà a l’antic convent de La Providència i l’equipament disposarà de 3.500 metres quadrats.

BCQ Arquitectura Barcelona ha estat seleccionada entre les cinc empreses que van quedar finalistes en la primera fase del concurs de projectes de la nova biblioteca pública, on hi optaven 37 empreses. El projecte Fluïdesa, guanyador del concurs, aposta per preservar i recuperar el patrimoni, conservant el valor patrimonial de les traces històriques de l’edifici actual i integrant-lo al nou edifici. En aquest sentit, es mantindran la façana original i el campanar de l’antic convent, que s’integraran en un nou edifici de quatre plantes que s’obrirà a la plaça Mas Peraseca amb un nou espai verd. 

L’aigua també és un element clau del projecte i s’aposta per crear un rec que acompanyi la façana de la biblioteca entre l’espai públic de La Muralla i la plaça Mas Peraseca amb un nou  passeig, així com amb la creació d’una làmina d’aigua al peu de la façana de l’edifici que dona a la plaça Mas Peraseca. 

BCQ Arquitectura Barcelona és responsable, entre altres, del projecte de la biblioteca Joan Maragall del barri de Sant Gervasi de Barcelona i de la biblioteca Pilarín Bayés de Vic. 

Fluïdesa es presentarà aquest dissabte 20 de gener a les 12 del migdia en una conferència pública oberta al Museu Darder. La presentació anirà a càrrec de David Baena, arquitecte de BCQ Arquitectura Barcelona, i de Robert Aparicio, AR47, que també ha col·laborat en la redacció del projecte. 

A més, a partir d'aquest dissabte es podrà veure l'exposició del projecte guanyador i dels quatre finalistes al Parc de la Muralla. L'exposició s'instal·larà a l'aire lliure fins al 25 d'abril.