Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turisme Banyoles presenta dues noves publicacions per aprofundir en el patrimoni de la ciutat

Avui s’ha presentat una versió completament renovada de l’Itinerari llegendari i un fulletó dedicat a les Pesqueres, aquest últim finançat amb els Fons Next Generation

dijous 25 abril 2024

Turisme Banyoles ha presentat aquest matí a l’Oficina de Turisme de l’Estany les dues noves publicacions que s’han elaborat amb l’objectiu de donar a conèixer millor el patrimoni de la ciutat. D’una banda hi ha la reedició, però completament renovada, de l’Itinerari llegendari’ i la novetat arriba amb el llibret ‘Les Pesqueres de l’Estany’, la primera publicació de l’àrea de turisme que s’ elabora només dedicada a les pesqueres, i que ha comptat amb el finançament dels Fons Next Generation.

Després de més de 10 anys Banyoles edita en un nou document la publicació ‘Itinerari llegendari’ que repassa les llegendes més populars que s’ubiquen a la ciutat. En aquesta actualització s’ha posat el focus en les 10 llegendes més populars de la ciutat, explicades amb un llenguatge més proper i fent servir expressions més actuals per tal de fer-les més entenedores per a tothom, tant per als més petits, com pels més grans.

Anna Tarafa, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles ha destacat que “a més, per fer més atractiva la publicació s’ha fusionat la fotografia d’un espai actual on es localitza la llegenda amb la il·lustració d’un dels personatges fantàstics, protagonistes de cada llegenda, com el drac a l’Estany de Banyoles, el bruixot de les Finestres a la plaça Major o l’abat al Monestir, entre d’altres”. Aquestes il·lustracions es podran trobar també a la xarxa social Instagram de Turisme Banyoles, per tal que quan la gent comparteixi les ‘stories’ sobre la ruta, pugui afegir-les en format “sticker” a la seva publicació.

Més enllà de la informació sobre les llegendes, el document també pretén ser un suport que permet fer una ruta autoguiada entre l’Estany i el Barri Vell, alternativa a la convencional, descobrint diferents indrets emblemàtics de la ciutat.

Per primer cop s’elabora un fulletó dedicat exclusivament a les pesqueres

La publicació ‘Les Pesqueres de l’Estany de Banyoles’ és un llibret dedicat només a aquest element tan característic de la ciutat i és la primera vegada que, a nivell institucional, s’elabora. Aquest document té el seu origen en el llibre Les Pesqueres de l’Estany de Banyoles de Noni Moner, el número 23 de la col·lecció Quaderns de l’Estany i que es va editar l’any 2021. En aquesta línia, els textos del fulletó han estat extrets d’aquest llibre, amb una revisió acurada per part de l’equip de Museus de Banyoles i l’arxiver municipal, Josep Grabuleda.

Sobre aquesta publicació, la regidora de Promoció Econòmica ha explicat que “és un complement a la visita guiada que s’ofereix periòdicament a la recentment inaugurada ‘Ruta de les Pesqueres’”, a més d’afegir que “permetrà a les persones que visiten la ciutat fer la ruta de manera autoguiada. En definitiva, els permetrà conèixer l’origen, l’evolució, les diferents etapes que han marcat les construccions d’aquest element tan singular i identitari de l’Estany i de Banyoles, com són les pesqueres”.

L’elaboració d’aquest fulletó és una de les actuacions previstes dins el Pla de sostenibilitat turística en destinacions que forma part del “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència” finançat pels Fons Europeus Next Generation.

Ambdues publicacions, dissenyades per l’Estudi Gràfic Enserio, i que estan pensades per ajudar a conèixer més i millor el patrimoni de la ciutat, tant als banyolins i banyolines, com als turistes, ja es poden trobar a l’Oficina de Turisme de l’estany, i també es poden consultar i descarregar a través de la pàgina web de.banyoles.cat.