Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut impulsa un nou cribratge intensiu de COVID-19 a Banyoles durant dos dies

S’ha convocat els dies 17 i 18 de desembre i l’objectiu és el de tallar les cadenes de contagi. Es faran proves de detecció amb testos antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys

dilluns 14 desembre 2020

En el marc de l’estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, aquesta setmana es durà a terme un nou cribratge intensiu al municipi de Banyoles. Precisament avui s’ha iniciat el de la Bisbal d’Empordà i demà hi ha previst que comenci el de Ripoll.

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) a Banyoles es faran durant dos dies, el 17 i 18 de desembre, en l’horari i espai següents:

 Dijous 17 de desembre: de 13h a 19h.
 Divendres 18 de desembre: de 10h a 14h i de 15h 19h.
 Lloc: Pavelló de la Draga (pg. de la Draga, s/n)

Banyoles va ser el primer municipi, juntament amb Olot, en acollir els primers cribratges intensius a la Regió Sanitària de Girona, que es van organitzar entre el 25 i el 27 de novembre. A la capital del Pla de l’Estany hi van participar 1.884 persones i es van detectar 9 positius.

Des del Departament de Salut s’ha decidit tornar a convocar un nou cribratge a Banyoles donada l’alta incidència que encara hi ha actualment en el municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 510,09 i s’han detectat 64 casos positius. Un 10,71% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 553,14 i es van detectar 66 positius.

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).