Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre la convocatòria de beques del programa ‘Lleure per a Tothom’

Les sol·licituds es podran presentar a partir del pròxim dilluns 26 d’abril i fins al 21 de maig, i es recomana fer els tràmits de manera telemàtica. Diferents entitats educadores oferiran 10 casals d’estiu basats en criteris participatius i d’inclusió social adreçats a infants i joves de P3 fins a 4t d’ESO

dilluns 19 abril 2021

Amb el lema ‘Les activitats de lleure per a tothom estan amb tu’, l’Ajuntament de Banyoles posa a disposició de les famílies un seguit d’ajuts econòmics per al programa Lleure per a tothom per facilitar l’accés als casals d’aquest estiu. 

Les beques les poden sol·licitar aquelles famílies empadronades a Banyoles amb fills o filles inscrits en un dels deu casals que s’ofereixen i que el seu nivell d’ingressos anuals no superi els llindars econòmics establerts en les bases. La concessió suposa un percentatge de descompte en el preu per un màxim de quatre torns.

Com a novetat d’aquest estiu, dins el programa Lleure per a tothom s’oferirà una formació específica en termes de diversitat i inclusió per als responsables dels diferents casals d’estiu. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que “cada any anem introduint millores al projecte i enguany podem destacar la formació que s’oferirà als monitors i monitores de les enfitats enfocada a la inclusió dels infants amb algun tipus de discapacitat”.

Gemma Feixas ha afegit que “aquesta formació es fa per donar eines als monitors i monitores per al desenvolupament de les activitats, a banda de comptar, com cada any, amb monitors de suport per aquells casos en què els tècnics ho considerin perquè tots els infants puguin gaudir al màxim del casal”.

Sol·licituds

El període per a presentar les sol·licituds, que s’atendran per rigorós ordre d’entrada i fins a exhaurir el pressupost, s’obrirà el pròxim dilluns 26 d’abril i hi haurà temps fins al 21 de maig, i es recomana dur a terme la tramitació de manera telemàtica. Als webs de l’Ajuntament de Banyoles (www.banyoles.cat), de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany (www.plaestanyjove.cat) i de les mateixes entitats de lleure s’accedeix fàcilment als enllaços corresponents.

La documentació es pot entregar mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament (www.banyoles.cat) o bé presencialment al mateix consistori demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a joventut@ajbanyoles.org o bé trucant al 972 58 32 11. 

Lleure per a tothom és una proposta creada de manera compartida entre l’Ajuntament de Banyoles i set entitats educatives (Escola de Música, Aula de Teatre, Coordinadora de Lleure, Consell Esportiu, La Balca, Escola de Natura, Museus de Banyoles i Un Salt al Circ) per organitzar un total de deu activitats de diferents temàtiques, adreçades a nens i nenes des de P3 fins a 4t d’ESO. Totes elles es basen en valors educatius, en una proposta metodològica de qualitat i en estratègies perquè siguin espais oberts i a l’abast de tothom, participatius i divertits. A més a més, es potencia l’atenció a la diversitat per assolir una inclusió real.

Activitats segures

L’Ajuntament de Banyoles i les mateixes entitats vetllaran perquè es compleixin totes les mesures de seguretat i higiene establertes en cada moment tant per als participants com per als treballadors davant la crisi sanitària generada per la Covid-19. No obstant això, tota la  programació està sotmesa a l’evolució de la pandèmia i a les decisions que el Govern de la Generalitat de Catalunya prengui per contenir-la.

En aquest sentit, s’aplicaran i s’actualitzaran els protocols i normatives en tots els àmbits de l’activitat. Tanmateix, en el moment de formalitzar la inscripció es facilitarà a les famílies la informació necessària sobre les mesures que hauran d’adoptar perquè puguin participar en els casals.