Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quaranta músics de vint-i-cinc països diferents protagonitzaran l'edició més diversa de l’Ethno Catalonia de Banyoles

Banyoles acollirà del 5 al 14 de juliol la quarta edició catalana d’aquesta residència artística i festival folk internacional present a 19 països. Onze concerts amb intèrprets com Gemma Abrié, els colombians Haga Que Pase o Criatures, conformen la programació del festival

dijous 20 juny 2019

Ethno Catalonia arribarà enguany a la seva quarta edició havent-se consolidat com una de les propostes més singulars del panorama musical estiuenc. El festival i residència artística tindrà lloc del 5 al 14 de juliol de 2019 i com ja és tradicional l’epicentre serà la ciutat de Banyoles. Pel què fa a la residència artística, fins a 40 joves músics de l’àmbit de la música tradicional s’aplegaran durant deu dies a la capital del Pla de l’Estany per compartir experiències i música i treballar un repertori multiètnic que després presentaran en una gira de concerts final. Mentre duri la residència, que tindrà lloc a l’Ateneu – CMEM de Banyoles, se celebrarà paral·lelament un festival que reunirà artistes i grups importants de l’escena folk nacional i internacional en un total d’11 concerts, tots ells gratuïts i oberts al públic.

UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A UNA VINTENA DE PAÏSOS

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 a Suècia, Aquest 2019 se celebraran 21 Ethno en 19 països: Cambodja, Nova Zelanda, França, Malawi, Anglaterra, Illes Salomó, Suècia, Finlàndia, Austràlia, Catalunya, Croàcia, Portugal, Estònia, Dinamarca, Flandes, Brasil i Alemanya Algèria. Ethno està adreçat a joves músics de fins a 30 anys amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni musical tradicional. Els joves músics es reuneixen en aquestes residències artístiques caracteritzades per l’aprenentatge democràtic i igualitari: no hi ha mestres ni classes magistrals sinó tallers en els quals els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns líders que coordinen el grup i preparen els arranjaments. L’equipament de l’Ateneu – CMEM de Banyoles es convertirà doncs en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica. En la residència artística ja està confirmada la presència de 40 músics de vint-i-cinc països diferents, essent d’aquesta manera l’edició amb més països representats.

ETHNO TOUR, UNA GIRA FINAL PELS MILLORS FESTIVALS

El colofó del projecte és la gira final, l’Ethno Tour, protagonitzat pels quaranta músics que conformen l’Ethno Orchestra i que realitzaran una gira de concerts a través de la xarxa d’associacions locals i entitats associades de JM Catalunya amb l’objectiu d’interpretar el repertori de cançons i temes tradicionals dels diferents països representants i arranjats expressament pels líders musicals. El final de la gira és el concert a la Plaça Major de Banyoles, a on retorna l’Ethno Orchestra el 14 de juliol

DEU DIES DE FESTIVAL A BANYOLES

Al voltant d’aquesta residència artística única, Ethno Catalonia ofereix tot un programa de concerts que constitueix un autèntic festival que se celebra a Banyoles, amb totes les activitats obertes i gratuïtes. Hi actuaran grups i artistes com la contrabaixista barcelonina Gemma Abrié, el grup de hip hop colombià de renom internacional Haga Que Pase, la banda de músiques orientals Hamsa Hamsa, el projecte de fusió de música jamaicana i jazz dels Drop Collective, Big Cat de música Llatina o Criatures.

La programació del festival es completa amb la jam session oberta a tots els músics interessats i els concerts individuals que protagonitzen els participants de l’Ethno, a més d’un concert del cor Kumbalawé de Banyoles i el 25è Festival Folklòric Internacional que obrirà el festival. La major part dels concerts se celebren en l’Escenari Ateneu, a la Plaça Major de Banyoles, però també en d’altres espais com l’Auditori de l’Ateneu o l’Estany.