Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milloraran l’accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

Els treballs es faran dins el projecte de reforma de la carretera C-66 en el tram de la variant de Banyoles

dimecres 23 setembre 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha tancat un acord amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè es construeixi una nova rotonda que millorarà l’accés a la carretera C-66 pel barri de Can Puig. La nova rotonda ja s’ha inclòs en el projecte de licitació de l’obra de millora de la C-66 i l’Ajuntament i la Generalitat ja han acordat un primer projecte constructiu.

La nova rotonda ja estava prevista dins les obres de millora de la variant de Banyoles, però l’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat permetrà desplaçar-la uns metres i fer que doni també accés a Can Puig, resolent una demanda dels veïns del barri, i millorant l’accés en la cruïlla del carrer Catalunya amb la carretera de Vilavenut i l’accés a la C-66. Es construirà en uns terrenys municipals.

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer s’ha felicitat de l’acord amb la Generalitat i ha destacat que la nova rotonda “serà una rotonda urbana que millorarà els accessos i reforçarà la seguretat viària en l’accés a la variant, però també millorarà la seguretat viària en l’accés a Can Puig, a Puigpalter i al polígon industrial, que és la demanda que hem fet des de l’Ajuntament a Govern”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha recordat que “millorar l’accés a la variant des del barri de Can Puig era una llarga reivindicació dels veïns i veïnes a través del Consell de Barri de Can Puig, que finalment hem aconseguit i que es construirà en els propers mesos”.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va adjudicar a finals de 2019 el projecte de millora de la carretera C-66, en el tram entre Serinyà i Cornellà de Terri, el que es coneix com la variant de Banyoles. Des de fa unes setmanes s’han iniciat els treballs previs a l’inici de les obres, que es preveu que s’allarguin setze mesos.