Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.500 triatletes de 30 països, al Triatló Internacional de Banyoles

La competició s’iniciarà avui dijous a la tarda i s’allargarà fins dissabte. S’hi disputaran el Campionat d’Europa de Triatló Youth i el Campionat d’Espanya de Triatló per Clubs i Relleus Mixtos

dijous 20 juliol 2023

Més de 1.500 triatletes procedents de 30 països diferents competiran a partir d’avui en el Triatló Internacional de Banyoles. Fins dissabte, es disputaran a l’entorn de l’Estany el Campionat d’Europa de Triatló Youth i el Campionat d’Espanya de Triatló per Clubs i Relleus Mixtos, amb unes finals molt disputades.

El Triatló Internacional de Banyoles s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa a l’Oficina de Turisme de l’Estany que ha comptat amb la participació de l’alcalde, Miquel Noguer; i el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge Garcia. En la presentació, l’alcalde Miquel Noguer, ha destacat que “Banyoles tornarà a ser un any més una de les capitals del triatló i sabem per esportistes, entrenadors, clubs i federacions que és una cita inqüestionable del calendari”. 

Per la seva banda, Jorge Garcia ha remarcat que “Banyoles ha crescut amb el triatló i és una de les ciutat més estimades pels triatletes perquè molts l’escullen la ciutat per entrenar-hi cada any”. A més, ha afegit que “amb els anys hem aconseguit fer el triatló perfecte i això no és fàcil, però s’aconsegueix per dues coses: l’entorn i les persones”. Tant l’alcalde com el director de Competicions de la federació ha coincidit a agrair l’esforç de les persones voluntàries que participen en l’organització del triatló. 

En la roda de premsa també hi han participat els triatletes Cristina Jiménez-Orta i Héctor Tolsà que competiran al Campionat Europeu de Triatló Youth. Els dos triatletes han coincidit a remarcar que “Banyoles és una ciutat icònica del triatló”.

Horaris de competició

La competició s’iniciarà avui dijous a la tarda i s’allargarà fins dissabte, després que la convocatòria d’eleccions obligués a avançar les dates. Els primers triatletes a competir seran els del Campionat d’Europa de Triatló Youth que aquesta tarda faran les proves classificatòries per a les finals que es disputaran demà divendres a la tarda. 

Hi competiran més de 170 triatletes procedents d’una trentena de països com França, Gran Bretanya, Dinamarca, Bèlgica, Croàcia, Irlanda, Suècia o Itàlia, entre altres. 

Dissabte serà la gran jornada del Triatló Internacional de Banyoles amb la celebració, per primera vegada a Banyoles, del Campionat d’Espanya de Triatló per Clubs, amb la participació d’un centenar d’equips, en el que seran les últimes i decisives jornades de les lligues estatals de triatló. A la tarda, serà el torn de les competicions de relleus amb el Campionat d’Europa de Triatló per relleus mixtos, amb la participació d’una trentena d’equips, i el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos, amb uns quaranta equips.

HORARIS:

Dijous 20 de juliol
Europe Triathlon Youth Championships Festival
Fase preliminar de 19,00h a 21,00h

Divendres 21 de juliol
Europe Triathlon Youth Championships Festival
Fase final de 19,00h a 21,00h
20,30h Lliurament de medalles

Dissabte 22 de juliol
09,00h Campeonato de España de Triatlón por Clubes
1ª, 2ª i 3ª Divisió masculina i femenina
16,30h Europe Triathlon Youth Championships Festival
Mixed Relay
18,30h Lliurament de medalles
19,00h Campeonato de España de Triatlón
por Relevos Mixtos
21,00h Lliurament de medalles