Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.200 infants participen al programa ‘Lleure per a Tothom’

En total, s’han atorgat 113 beques per facilitar l’accés de famílies vulnerables als casals. Les activitats s’han pogut desenvolupar adaptades a les restriccions actuals i no s’ha detectat cap cas positiu per Covid-19

divendres 10 setembre 2021

Més de 1.200 infants han participat aquest estiu als casals d’estiu que formen part del programa Lleure per a Tothom que impulsa l’Ajuntament de Banyoles. En el marc del programa, que vol facilitar l’accés dels nens i nenes als casals d’estiu, s’han atorgat 113 beques amb una inversió total de més de 9.000 euros. Les activitats de lleure s’han pogut desenvolupar amb normalitat, adaptades a les restriccions actuals.

Els casals d’estiu de lleure es van iniciar el 28 de juny i s’han allargat fins avui. Durant aquest període s’han inscrit a les activitats dels casals més de 1.200 nens i nenes. La xifra d’infants inscrits als casals d’estiu és superior a la de l’any passat. Aquest ascens s’ha notat també en les sol·licituds de beques per a famílies vulnerables. Si l’any passat se’n van concedir 81, amb un import total de 6.598,20€, aquest any se n’han concedit 113 amb un import total de més de 9.100€.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Gemma Feixas, ha destacat que “després de l’experiència de l’any passat, quan els casals es van poder fer amb certa normalitat malgrat les mesures per la Covid-19, aquest any ha augmentat el nombre de participants als casals i, per tant també, a les beques del Lleure per a Tothom”. Gemma Feixas ha volgut fer també un balanç positiu perquè “dins els casals d’estiu no s’han detectat transmissions de Covid-19, malgrat que s’han hagut de confinar grups per contactes amb positius”.

Activitats adaptades

Pel que fa als casals, i com ja van fer l’any passat, les entitats de lleure han modificat la gestió de les activitats d’estiu per adaptar-les a la normativa aprovada per la Covid-19. En aquest sentit, s’han fet formacions en higiene i seguretat als monitors i monitores de lleure i també s’han fet formacions amb el Centre d’Atenció Primària Banyoles, amb qui s’ha coordinat la gestió del dia a dia, definint un protocol de seguiment, conjuntament amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, per detectar possibles casos positius per aïllar grups, establir les vies de contacte amb les famílies o amb el mateix CAP. També s’han adaptat les activitats per mantenir distàncies, s’han definit grups de convivència als casals, la neteja del material o el rentat de mans continuat.

Des de l’Ajuntament, també s’han cedit més espais a les entitats de lleure, s’ha reforçat la neteja dels espais i es va adquirir material d’higiene i prevenció per als casals com gel hidroalcohòlic i termòmetres.

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom, s’hi ha inclòs aquest any nou casals d’estiu diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, amb propostes per a nens i nenes des de P3 fins a 4rt d’ESO. Al programa, hi han participat aquest any els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, l’Escola de Natura i l’associació Un Salt al Circ.