Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés porten el Nadal a l’Auditori de l’Ateneu

Amb Jazznadal els tres músics renoven les nadales de tota la vida en clau jazzística

dijous 14 desembre 2023

El pianista Manel Camp, el saxofonista Llibert Fortuny i la trompetista Mireia Farrés posaran la banda sonora d’aquest Nadal a l’Auditori de l’Ateneu amb l’espectacle Jazznadal. El concert serà aquest diumenge 17 de desembre a les 6 de la tarda i les entrades (12€) ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

Dins el repertori no hi falten peces conegudes per a tothom com El noi de la mare, Santa Nit o Les dotze van tocant, però sempre passades pel sedàs del jazz on la improvisació es desenvolupa i s’encreua amb idees més actuals. JazzNadal és una aventura diferent, un diàleg ple de sorpreses protagonitzat per un trio d’extraordinaris músics que ens portarà a mons i paisatges inesperats. 

Manel Camp, pianista i compositor, va estudiar piano al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i composició contemporània i orquestració amb Joan Guinjoan. S’inicia professionalment amb el grup FUSIOON, i, després treballà amb els màxims representants de la ‘Nova Cançó’, la música clàssica, el jazz i el rock de casa nostra. Va posar en marxa la seva carrera en solitari a partir de 1984, amb projectes com el Manel Camp Trio, el duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca, el duet amb el també pianista de jazz Kitflus, entre d’altres. 

Com a compositor ha fet la banda sonora d’una dotzena de pel·lícules, diversos ballets i obres de cambra, ha col·laborat amb diverses orquestres i té enregistrats més de 40 discos interpretant diversos estils. 

Llibert Fortuny és un dels més destacats i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya. El seu estil –en el qual barreja jazz tradicional amb elements de l'electrònica- és fruit d'un talent innegable però també d'una dedicació plena i unes ganes d'innovar i renovar en l'àmbit jazzístic. 

Guanyador de molts guardons, ha sabut entroncar la seva carrera musical amb la de docent en diverses institucions. A més, és creador i fundador de Cromàtic, una acadèmia integral d'improvisació i música amb una metodologia desenvolupada per ell mateix. 

Mireia Farrés va començar a estudiar la trompeta als vuit anys. Va obtenir el Premi d'Honor de trompeta i Cambra el 1997, i als 18 anys va marxar a estudiar al New England Conservatory de Boston. Després del seu retorn dels Estats Units, va aconseguir la plaça de solista de trompeta a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya l’any 2004. 

En el camp de la docència, Farrés ha estat professora del Conservatori de Granollers i del Conservatori Superior de Mallorca i actualment exerceix de professora de trompeta de l'Escola Superior de Música de Catalunya. També participa en els stages de les Joves Orquestres de l'Estat (JONC, JONDE...) com a professora, i actua com a solista.