Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Orchestra Fireluche presenta Segona Florada a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

La singular formació instrumental oferirà al públic les cançons del segon disc conjunt amb Pau Riba (1948-2022), el dissabte 9 de març a les 8 del vespre

dijous 07 març 2024

Dissabte 9 de març a les 8 del vespre, l’Orchestra Fireluche presenta el seu darrer treball a l’Auditori l’Ateneu de Banyoles. Després d’Ataràxia (2019), disc conjunt amb Pau Riba, la singular formació presenta Segona Florada, una continuació natural on destaca la veu del propi Riba (1948-2022) i que es va publicar pòstumament.

L’Orquestra Fireluche arriba de nou a Banyoles amb un disc de deu temes ple de referències familiars, enregistrats entre l’octubre de 2021 i el gener de 2022, i on destaca, per sobre de tot, la veu de Pau Riba. El cantautor, poeta i narrador, a mig camí entre la cançó i el recitat, posa veu, una veu emocionant i profundament sincera, a textos propis i manllevats, escrits per l’ocasió o recuperats de velles aventures literàries, vestits i embolcallats per la música sempre inusual i sorprenent de l’Orchestra Fireluche.

D’entre les deu composicions que inclou Segona Florada, hi destaca D’Aina, la darrera cançó composta per Pau Riba i el primer senzill del disc; un tema íntim i de gran força, un veritable sotrac, dedicat a qui, durant setmanes, el va apeixar amb un gotet diari de llet materna.
Les darreres entrades pel concert d’aquest dissabte 9 de març a l’Auditori l’Ateneu de Banyoles es poden adquirir a la pàgina web cultura.banyoles.cat a un preu de 10 euros.

L’Orchestra Fireluche

L'Orchestra Fireluche és un grup musical de la Cellera de Ter (la Selva) nascut l'any 2002. El nom del grup prové d'un escrit d'Eduardo Galeano on hi apareix una orquestra homònima. El grup és conegut per treballar principalment amb instruments de joguina o reciclats, així com d'altres propis de cultures d'arreu del món. Des del 2002 ha publicat un total de 8 treballs discogràfics, essent Segona Florada el seu últim treball.