Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Municipal de Música de Banyoles allarga el període d'inscripcions al curs 2022-2023

Aquells que estiguin interessats poden matricular-se a aquells cursos de l’escola que encara tenen places vacants. El centre preveu reprendre la totalitat de les activitats que complementen l’ensenyament acadèmic de cares al nou curs

dilluns 19 setembre 2022

Amb 375 alumnes i 26 professors, i recuperant així les xifres d’abans de la pandèmia, l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) arrenca un curs en el qual preveu recuperar la plenitud de les seves activitats tant externes com en el centre.

L’EMMB és una de les escoles de les comarques gironines de fora de la ciutat de Girona amb més estudiants, ja que acull alumnat del Pla de l’Estany, de la Garrotxa, l’Empordà i el Gironès. Després d’un curs en què ja es van poder reprendre una part de les audicions i concerts; enguany el centre preveu recuperar la totalitat de les activitats que complementen l’ensenyament acadèmic i que converteixen l’EMMB en un agent dinamitzador de la vida social i cultural banyolina.

Entre d’elles destaquen l’actuació del Trio Atenea en la 14a edició dels Premis Banyolí de l’any, el dia 23 de setembre on es guardona amb un reconeixement públic la tasca que duen a terme persones, empreses, entitats i associacions. Pocs dies després, el diumenge 25 de setembre, els alumnes de l’EMMB tindran  l’oportunitat de conèixer l’artista resident, Kebyart Ensemble, amb l’activitat “La classe va a concert”, en el marc del seu II Concert a l’Auditori de l’Ateneu. I al mes d’octubre, es gaudirà de la participació de la Jove Orquestra de Banyoles i la Banyoles Big Band a la Festa Major de Sant Martirià.

Més enllà d’aquestes primeres activitats, també es pretén recuperar la totalitat de les audicions individuals i col·lectives, les jam sessions, els intercanvis musicals, les colònies i un viatge amb els alumnes de més edat de l’escola.

Inscripcions obertes

L’EMMB ha allargat el període d’inscripcions a aquells cursos que encara tenen places disponibles. Així, les famílies dels nens i nenes a partir de 3 anys, així com els adults que ho desitgin, encara poden matricular-se al curs 2022-2023 omplint el formulari que es troba al web www.emmb.banyoles.cat. L’escola ofereix una formació musical de qualitat, transversal i adaptada a perfils i interessos diferents.

L’EMMB compta amb un pla d’estudis reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i ofereix una oferta formativa pedagògica completa, tant de música clàssica, com tradicional i moderna, després de la incorporació dels estudis d’instruments de cobla, concretament el fiscorn, el tible i la tenora. A més, el projecte educatiu potencia tant el treball individual, amb l’estudi del llenguatge musical i classes individuals d’instrument, com la música en grup, amb la participació en formacions i conjunts.

Una part important de l’oferta de l’EMMB es concentra en els cursos de Sensibilització (de 3 a 5 anys) i d’Iniciació (6 anys). En el primer, es treballen elements com el moviment, l’educació de l’oïda, la improvisació i la creació musical a partir de contes. Per altra banda, el curs d’Iniciació suposa la introducció progressiva en l’aprenentatge musical a partir de tres activitats diferenciades: la iniciació al llenguatge musical, el Cor Petit de l’EMMB i la Roda Instrumental, a través de la qual entren en contacte amb tots els instruments que s’imparteixen al centre. 

L’EMMB també ofereix classes per a joves i adults, amb la possibilitat de participar en les formacions instrumentals col·lectives. L’Escola concep la pràctica i l’aprenentatge musical al llarg de la vida com un element positiu per al desenvolupament intel·lectual, cognitiu i emocional de les persones. En aquest sentit, és remarcable l’augment de persones adultes que, en els últims cursos, aposten per ser part de la comunitat de l’EMMB.

Els instruments que s’imparteixen actualment al centre són: baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, fiscorn, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxofon, tenora, tible, trompeta, trombó, violí, viola, violoncel i veu.