Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles de Banyoles presenten projectes per millorar la ciutat

L’Auditori de l’Ateneu ha acollit aquest matí la clausura del projecte ‘Banyoles ets tu!’ amb una seixantena de propostes d’alumnes de 5è i 6è de primària

divendres 09 juny 2023

Alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Baldiri Reixac, Camins, Can Puig, La Draga i Casa Nostra de Banyoles han presentat aquest matí les seves propostes per millorar la ciutat. Les idees dels alumnes formen part del projecte ‘Banyoles ets tu!’ que les escoles han estat treballant durant tot el curs i que s’han donat a conèixer en l’acte de clausura del projecte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu. 

‘Banyoles ets tu!’ és un programa que vol desenvolupar actituds participatives, actives, transformadores i compromeses amb la ciutat en els nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles de Banyoles, des d’una proposta innovadora. El projecte està ideat i dinamitzat per professionals de la plataforma la ColActiva, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament. 

Partint de l’observació de la ciutat i el diàleg amb diverses entitats, els nens i nenes identifiquen punts de millora sobre els quals reflexionen i desenvolupen un projecte per tal de fer més educadora i més cívica Banyoles. El projecte compta amb la participació activa dels infants, de representants municipals i també d’entitats de Banyoles. En aquest edició, hi han participat Mas Casadevall, Junts i Endavant i l’Associació Garawol. 

En total, s’han recollit 57 propostes entre les quals han destacat propostes socials en qüestions relacionades amb l’habitatge o les persones grans; el civisme, la mobilitat, la tecnologia al servei de les persones o millores d’esbarjo per als animals. 

La regidora d’Educació en funcions de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que “el ‘Banyoles ets tu!’ s’ha convertit en un projecte de ciutat i sobretot el que és aquest projecte és una bona manera que els nens i nenes s’impliquin i diguin la seva per millorar conjuntament la ciutat”. Ester Busquets ha afegit que “aquest projecte permet que els nens i nenes siguin crítics amb la ciutat i amb allò que la ciutat necessita”. 

Banyoles ets tu! es porta a terme des del curs 2016-2017 a les escoles de primària. El curs 2020-2021 ‘Banyoles ets tu!’ va rebre la distinció de Projecte d’Innovació Educativa com a pràctica de referència i disposa així d’un reconeixement pedagògic per part del Departament d’Educació de la Generalitat. 

Les propostes presentades pels alumnes de les escoles de Banyoles es podran veure a l’Oficina Jove Cal Drac.