Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les arts en viu a Banyoles inicien un nou Cicle dedicat als nous formats escènics

La primer proposta escènica Man Mano, il tempo scorre es podrà veure aquest divendres a La Factoria d’Arts Escèniques

dimarts 30 gener 2024

CulturaBanyoles inicia un nou Cicle dedicat als nous formats escènics que aposta per les noves creacions, amb la voluntat de donar espais de creació i exhibició a les noves creadores artístiques. El cicle s'estrenarà aquest divendres 2 de febrer amb l'espectacle Man mano, il tempo scorre, un peça escènica sobre compartir temps, habitar-lo amb les mans, amb les paraules i amb l'acte social més simple que és estar junts cuinant i menjant. 

Noves creacions - nous formats és el nou cicle amb el qual Cultura Banyoles vol apostar per joves creadores i nous intèrprets, amb propostes de petit o mitjà format i basats en l'experiència i la creativitat. 

El primer espectacle del cicle serà aquest divendres amb el muntatge de petit format Man mano, il tempo scorre, una experiència única i delicada només per a 70 espectadors. Cuina, tradició, família, delicadesa, records, música… es barregen en aquest espectacle de petit format de la jove creadora i actriu d'origen italià Eliane Grayling. Grayling portarà el públic per un viatge a temps passats des d'un present radical compartint i cuinant una recepta familiar: els gnocchi, una pasta fresca italiana tradicional. 

Man mano, il tempo scorre es podrà veure aquest divendres 2 de febrer a les 8 del vespre a la Factoria d'Arts Escèniques amb totes les entrades exhaurides. 

El cicle Noves Creacions- Nous Formats continuarà al març amb l'espectacle Costura, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Es tracta d'una proposta escènica de teatre d'objectes on, a través de la costura, la creadora i actriu especialitzada amb el teatre d’objectes Elena Romero, parla de les tres generacions de dones de la seva família. Són tres models femenins que han hagut de lluitar contra els patrons establerts i que, a través de la costura, han pogut fer front als seus contextos històrics i socials. Costura es podrà veure el 8 de març a les 8 del vespre a La Factoria d'Arts Escèniques. 

El cicle es tancarà a l'abril quan, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa al carrer, l'espai de La Muralla acollirà una festa de benvinguda a la primavera amb dues propostes, de quinze minuts cadascuna, de les ballarines Júlia Godina i Alexa Moya que portaran al públic dos entorns, sensacions i sentiments diferents. La jornada comptarà també amb els alumnes de cos de l'Aula de Teatre que oferiran un tast del treball que hauran fet al llarg del curs.