Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya estrena pàgina web

Les col·leccions del Museu Darder de Banyoles, com a museu integrat a la xarxa, es poden consultar en un sol clic

dijous 02 maig 2024

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) compta a un nou portal web en el que s’hi inclouen les col·leccions activitats i exposicions relacionades amb els museu de ciències naturals del país, entre els quals hi ha el Museu Darder de Banyoles.

Amb el propòsit de facilitar l’accés a la informació i educar a la comunitat sobre la riquesa natural que hi ha a Catalunya i la importància de conservar-la, la XMCNC ha impulsat un nou portal web per donar resposta a preguntes com: a quins museus de Catalunya es poden veure dinosaures, papallones o ratpenats? o en quins d’ells es fan activitats relacionades amb minerals, fòssils o amb un futur sostenible?

Amb aquesta iniciativa, la XMCNC ofereix no només un recurs digital, modern i accessible, sinó que també dona a conèixer cada museu membre, destacant les seves especialitats, col·leccions significatives i programes educatius.

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) està integrada per 10 museus catalans: Museu Darder de Banyoles – Espai d’Interpretació de l’Estany, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Museu d’Arenys de Mar, Museu del Ter, Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Museu d’Isona i Conca Dellà, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu de l’Institut Botànic de Barcelona, Museu d’Alcover, Museu de les Terres de l’Ebre i Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Entre tots custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen i comparteixen amb la ciutadania a través d’uns actius programes d’activitat educativa i cultural. Els museus de la XMCNC, a més, es distingeixen per la realització d’una intensa tasca de recerca que ha donat lloc a la creació d’un coneixement de rellevància internacional.

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya es va formar l’any 2021 amb l’objectiu promocionar les polítiques comunes de protecció i difusió del patrimoni natural, així com la formació i la dinamització territorial del patrimoni natural. El lideratge de la XMCNC l’exerceix el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que com a museu capçalera és el museu al capdavant de la comunitat estable museus que conforma la Xarxa i que, com a tal, dona suport a la coordinació i execució de l’acció de la Xarxa.