Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tempesta de dissabte provoca la caiguda d’arbres i branques a Banyoles

dilluns 29 agost 2022

La forta tempesta que dissabte va caure a Banyoles ha provocat la caiguda d’una desena d’arbres en diferents punts de la ciutat. La tempesta es va iniciar abans de les 3 de la tarda de dissabte i va deixar uns 50 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora a Banyoles, 19 del quals van caure en només deu minuts. La pluja va anar acompanyada de fortes ratxes de vent, amb una ratxa màxima de 50 quilòmetres per hora.

La situació meteorològica va provocar la caiguda d’una desena d’arbres en diferents punts. Concretament, s’han registrat caigudes d’arbres al Parc de la Draga, al Pla de l’Ametller, a Mas Palau i al rec Major, a més de nombroses branques. La caiguda d’un d’aquest arbres ha provocat danys a la tanca exterior d’una casa i, un altre, a la tanca exterior del camp de futbol vell.

Dissabte es van activar els serveis municipals i la brigada de neteja i aquest matí les brigades del centre El Puig han començat els treballs per retirar els arbres i branques caiguts.

L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “es tracta d’una situació excepcional amb una caiguda d’aigua important en molt poca estona” i ha afegit que “una vegada retirats els arbres i branques podrem avaluar els danys i procedir a reparar-los”.

Nivell de l’estany

Pel que fa al nivell de l’aigua de l’estany, l’alcalde ha destacat que amb les darreres pluges s’ha recuperat i ara està 13 centímetres per sota de la cota zero, quan fa poques setmanes estava 20 centímetres per sota. Miquel Noguer ha afegit que, amb l’alerta hidrològica decretada divendres per l’Agència Catalana de l’Aigua, “continua essent vigent i hem d’aplicar les mesures que preveu”.