Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça Major de Banyoles aplegarà més de 50 parades per celebrar Sant Jordi

El programa inclou les activitats que farà la Biblioteca, així com la programació especial de Ràdio Banyoles amb entrevistes a autors i autores locals i de la comarca

divendres 12 abril 2024

La plaça Major i l’espai de la Muralla de Banyoles concentrarà el proper dimarts 23 d’abril totes les activitats emmarcades en la celebració de la diada de Sant Jordi. A la plaça Major s’hi instal·laran més de cinquanta parades de professionals i entitats de la ciutat i comarca que vendran els seu productes, principalment roses i llibres. A més, a l’espai de la Muralla també s’hi concentraran activitats familiars i de cultura popular (sardanes i danses tradicionals).

Des d’avui la web festesbanyoles.cat ofereix tota la programació que es farà a la ciutat per celebrar la diada de Sant Jordi. Enguany a la plaça Major de Banyoles hi haurà 55 parades, 14 de professionals, tant del món del llibre com de la rosa, i 41 entitats i associacions de Banyoles i la resta de municipis del Pla de l’Estany.

El fet que la diada torni a caure en un dia laborable fa que la majoria d’activitats i propostes es tornin a concentrar-se a la tarda. La Biblioteca de Banyoles tornarà a comptar amb una parada a la plaça Major, en la que s’hi faran diferents propostes de caire familiar i cultural. Així, es farà un taller especial de Sant Jordi amb la Rita Xuclalletres i el senyor Ratolí i també hi haurà la XI Trobada Internacional de Mascotes de les Biblioteques de Banyoles i del Pla de l’Estany. A les 5 de la tarda, en aquest cas des de La Muralla es farà entrega dels premis del XXVIIIè Concurs de Dibuix i Poesia: per Sant Jordi un punt de llibre.

La Biblioteca també participarà de la programació especial que un any més Ràdio Banyoles oferirà des de la mateixa plaça Major. L’emissió començarà a les 4 de la tarda i passaran pels micròfons de l’emissora més d’una vintena d’escriptors i escriptores per comentar les novetats, de temàtiques diverses com història local, societat, ficció, etc. Des de fa 5 anys, Ràdio Banyoles reforça el programa que havia fet històricament, ara amb la col·laboració de la Biblioteca de Banyoles per entrevistar el màxim nombre d’autors i autores de Banyoles i comarca que han publicat llibre l’últim any.

Activitats de cultura popular

Per altra banda, la diada de Sant Jordi també es complementarà amb diferents activitats relacionades amb la cultura popular. A 3/4 de 6 de la tarda, a la plaça Major, començarà un taller de castells, amb un assaig obert a càrrec de la colla castellera Esperxats de l’Estany. Tot seguit, la colla bastonera Pal-Trucs de Banyoles faran una mostra de ball de bastons que s’iniciarà a 3/4 de 7 de la tarda.

El parc de la Muralla, a 2/4 de 7 les colles sardanistes i l’Esbart dansaire Fontcoberta de Banyoles faran la cloenda del curset de sardanes i danses a l’escola que han dut a terme en els centres educatius de la ciutat i en la que els infants oferiran una sardana i el Ball de Pedretes. Aquesta activitat també comptarà amb l’audició de sardanes a càrrec de la Principal de Porqueres.

La programació inclou també altres activitats, tant a la plaça Major com a diferents espais de la ciutat. Aquestes propostes que es viuran per Sant Jordi a Banyoles es poden consultar al web festesbanyoles.cat.