Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La música clàssica persa aterra a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

Shahab Azinmehr i el percussionista Massud Naderi aproparan al públic a la música persa, una de les tradicions més belles de l’Orient musical

dilluns 19 febrer 2024

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles s’embriagarà de música clàssica persa aquest divendres 23 de febrer de la mà de dos iranians de llarga i important trajectòria: Shahab Azinmehr i Massud Naderi. El concert tindrà lloc a les 8 de la tarda i les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).

Shahab Azinmehr és intèrpret de tar i setar, els dos llaüts tradicionals perses, i en aquesta ocasió farà duo amb el percussionista Massud Naderi, intèrpret de tombak o zarb, el tambor tradicional. Junts aproparan al públic a la sofisticadíssima música clàssica persa, una de les tradicions més belles de l’Orient musical. 

Malgrat la seva cronologia recent, la música persa o iraniana és una tradició antiquíssima, formada al llarg dels segles i que enfonsa les seves arrels a les corts de grans dinasties perses. Encara que no es pot saber amb certesa l’època de la qual provenen segons quins elements, els ritmes inspirats en els sons de la naturalesa i la improvisació tenen i han tingut un paper fonamental durant els anys.

De la capital de l’Iran a Banyoles

Shahab Azinmehr, nascut a Teheran, és mestre de música persa i graduat en restauració d’instruments antics. Alumne de grans mestres com Mohammad Musavi o Dariush Talä’i, ha actuat en festivals d’arreu del món i és col·laborador habitual de Jordi Savall. ‘Showq-e Mastur’ (Mahoor Institute of Culture & Arts, 2020) és el seu primer àlbum com a solista. 

Massud Naderi, nascut a Teheran i establert a Barcelona, des de molt jove s’inicia a l’art complex dels ritmes perses. Ha gravat i col·laborat amb diversos artistes de l’escena catalana de la música tradicional i world music, i actualment toca amb la família de músics Nassehpoor.

Les entrades per al concert de divendres es poden comprar a través del web cultura.banyoles.cat i presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles en horari d’atenció al públic.