Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La GIO Symphonia interpretarà el programa ‘Mozart&Rameau’ a l’Auditori de l’Ateneu

La formació gironina estrena espectacle de la mà del seu nou director artístic, Francesc Prat, que pretén fer una passa més en relació a les experiències musicals convencionals

dimarts 23 abril 2024

La GIO Symphonia torna a trepitjar l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles aquest dissabte 27 d’abril amb un programa que gira al voltant de dos autors: Mozart & Rameau. El concert serà a les 8 del vespre i les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat).

Al llarg del segle XVIII la serenata musical era una de les formes preferides d’acompanyar les vetllades disteses i tranquil·les de l’època. I aquest sentir és encara actual quan es parla de música: vespres agradables, en bona companyia, calma i bon humor. Aquesta proposta pretén fer entrar al públic en una vetllada pròpia de l’època i fer-ho d’una manera especial: amb els músics entrant en processó a l’escenari i sortint-ne abans que el públic abandoni la sala, esperant-los al vestíbul amb la Marche pour la Cérémonie des Turcs de Lully.

Guiats per Mozart, el programa segueix amb dues de les serenates més conegudes de la història; i tanca amb Rameau i Les indes galantes, una òpera-ballet que narra les històries d’amor a llocs remots i exòtics compresos sota aquest nom genèric: “les indes”. Aquestes tres obres exemplificaran la música de cambra de l’època.

La GIO Symphonia és un projecte orquestral versàtil que, després de deu anys de trajectòria exitosa, inicia una nova etapa sota la direcció artística de Francesc Prat, amb la voluntat portar més enllà les experiències musicals convencionals. Durant aquesta dècada ha col·laborat amb artistes de prestigi nacionals i internacionals, grans noms de la clàssica com Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Valentina Lisitsa, Albert Guinovart, Xavier Sabata, Josep Carreras o Ainhoa Arteta. I amb projectes “crossover” al costat d’artistes com Monica Bellucci, Ute Lemper, Andrea Bocelli, la Fura dels Baus, Sílvia Pérez Cruz o Buika.

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles en horari d’atenció al públic.