Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia La Calòrica porta Els Ocells al Teatre Municipal de Banyoles

L’espectacle, que ja ha exhaurit totes les entrades, arriba aquest divendres després d’haver recorregut, pràcticament tota Catalunya

dijous 11 abril 2024

La companyia La Calòrica fa una adaptació de la comèdia Els Ocells, d’Arsitòfanes que es va estrenar l’any 414 a.C. i que presenta aquest divendres a les 8 del vespre al Teatre Municipal de Banyoles amb les entrades ja exhaurides.

2.500 anys després de l’estrena de l’obra d’Aristòfanes, La Calòrica la reinventa per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l'esfera internacional. A través de l’espectacle es vol fer reflexionar a l’espectador de què ha fet la societat per aturar el populisme? Fins a quin punt és impermeable als seus eslògans contundents? Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals?

A Els Ocells la companyia extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj's messiànics. Una comèdia on l'humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític. Una comèdia eclèctica que dinamita qualsevol eix de coordenades que pugui intentar fer servir l'espectador per classificar-la.

La Calòrica

La companyia de teatre La Calòrica neix l'any 2010 quan un grup d'amics acabats de graduar a
l'Institut del Teatre decideixen que ni el panorama de crisi ni la manca de recursos els dissuadiran de fer el teatre que volen fer; un teatre ambiciós, compromès i on tots els llenguatges que intervenen en el fet teatral treballin junts i estiguin tractats amb la mateixa profunditat.

Més preocupada per arribar fins al fons en cadascun dels seus projectes que en trobar una fòrmula i repetir-la, La Calòrica ha investigat territoris estètics i temàtics molt diferents. La reflexió política i l'ús de l'humor per abordar les problemàtiques més serioses, són el seu principal denominador.

La Calòrica ha creat i produït set espectacles propis: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), l'Editto Bulgaro (2012), La Nau dels bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016), Fairfly (2017) i Els Ocells (2018) a més de vàries peces curtes i col·laboracions especials. Les seves obres s'han pogut veure tant a sales alternatives com als grans festivals del país i han obtingut distints premis a més d'una bona acollida per part del públic i crítica.

Actualment, la companyia està formada per en Xavi Francés, l'Aitor Galisteo-Rocher, l'Esther López, l'Albert Pascual, en Marc Rius, l'Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago.