Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia Cor de Teatre, pregonera de la Festa Major de Sant Martirià

El pregó es farà aquest diumenge 15 d’octubre a les 12 del migdia al Teatre Municipal

divendres 13 octubre 2023

La companyia banyolina Cor de Teatre serà la pregonera de la Festa Major de Sant Martirià d’aquest any. El pregó es farà aquest diumenge 15 d’octubre a les 12 del migdia des del Teatre Municipal i es podrà seguir en directe per Ràdio Banyoles, a través del 107.3 FM o a radiobanyoles.cat. 

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que la tria de Cor de Teatre com a pregoners de Sant Martirià es va acordar per unanimitat de tots els grups municipals del consistori. En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que “Cor de Teatre és part intrínseca de la vida cultural banyolina” i ha afegit que “són referents i responsables de moltes produccions com els Pastorets o Scrooge”. 

Amb 25 anys de trajectòria, Cor de Teatre és molt més que un grup vocal. És una companyia estable que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic i el teatre musical i ha obtingut arreu un gran reconeixement tant del públic com de la crítica, amb gires nacionals i internacionals i amb temporada estables a Barcelona, Madrid i París. 

Fundat a Banyoles el 1998, Cor de Teatre treball des de fa 25 anys en la recerca de noves sonoritats, experimentat amb el seu potencial expressiu i la interpretació. La companyia interpreta un repertori polifònic sense partitures i trencant amb la distribució característica de les formacions corals a l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral. 

Amb els seus espectacles, El concert, Concert Tempestiu, Operetta, Allegro i Troia, una veritable odissea!, ha realitzat extenses gires per Catalunya, Espanya, França, Suïssa, Bèlgica i Alemanya, amb temporades estables a Barcelona (Teatre Gaudí amb El concert, TNC-Sala Gran, Teatre Poliorama i Teatre Victòria amb Operetta, al Teatre Goya amb Allegro i al TNCSala Gran amb Troia, una veritable odissea!), a Madrid (Teatros del Canal amb Allegro), i a París (Théâtre Antoine amb Operetta). També ha participat en diferents festivals, com el d’Avingnon le Off i el Tollwood Winter Festival-Munich, amb Operetta. 

Paral·lelament a la producció i exhibició de les seves produccions, Cor de Teatre ha interpretat el paper de l’Street Chorus dins la monumental obra de Leonard Bernestein Bernstein Mass amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigits per Clark Rundell a L’Auditori de Barcelona (maig 2016 - octubre 2018). Les parts corals de la versió semi escenificada de Peer Grynt, el gener de 2019 al Palau de la Música Catalana, amb producció de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits pel director James Ross. I en el Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica 2021, Cor de Teatre va estrenar, conjuntament amb l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, la seva versió escenificada de l’Òpera Dido & Enees de H. Purcell amb grans solistes del nostre país, tots dirigits pel director i clavecinista Dani Espasa. 

En la passada edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica 2022, Cor de Teatre va estrenar ESTOP, amb direcció escènica de Pere Hosta. En aquest any 2023, la companyia banyolina ha portat a terme diferents accions per celebrar el seu 25è aniversari. Dins el Festival de la Veu de Banyoles (a)phònica 2023 ha estrenat el seu nou espectacle de carrer Bon veïnatge, ha celebrat amb el públic el seu aniversari amb La Gala, un espectacle d’aniversari que ha omplert cinc funcions a La Factoria d’Arts Escèniques, i l’exposició que recull la trajectòria de la companyia a l’Espai Eat Art de la Fundació Lluís Coromina, que es pot veure fins a finals d’aquest mes.