Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La COCU JOVE organitza la 2a edició de la F3st4 Final per a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO

Es farà demà divendres 16 de juny i s’hi preveu la participació de més de 400 alumnes

dijous 15 juny 2023

Demà divendres 16 de juny es farà la segona edició de la F3ST4 Final per a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO dels centres de secundària de Banyoles. Després de l’èxit de l’anterior edició, la festa es farà divendres a la nit a la discoteca Mas de Nit i està organitzada pels mateixos joves. 

La F3ST4 Final és una iniciativa que es va començar l’any passat, amb una festa al camp de futbol vell, i que es vol consolidar aquest curs incorporant-hi algunes novetats. En aquesta edició, s’ha volgut recollir la demanda juvenil d’encarar la festa en un altre espai que permetés ampliar l’horari nocturn i mantenir la capacitat d’alumnat prevista. Així doncs, aquest any el treball que durant l’any s’ha fet amb els i les joves que voluntàriament formen part de la COCU Jove ha culminat amb una festa a les instal·lacions de la discoteca Mas de Nit, situada a l’Avinguda de la Farga. 

Aquesta iniciativa és fruit d’un procés de participació juvenil que es fa durant el curs on hi prenen part una quinzena de noies i nois d’entre 14 i 16 anys que es troben amb l’objectiu d’organitzar activitats dirigides a la població juvenil, especialment al jovent menor de 18 anys. Els i les joves, amb la coordinació de l’Àrea de Joventut i el Servei d’Educació, han estat treballant per realitzar la segona edició de la F3st4 Final. A més a més, la COCU JOVE aquest passat carnestoltes va organitzar el 1r CONCURS DE DISFRESSES JOVE que es va dur a terme a la plaça de les Rodes emmarcat en els actes del Carnestoltes 2023 i que va funcionar molt bé com a primera prova. 

Aquesta Comissió Cultural (COCU) Jove té dos objectius principals: per una banda, consolidar un espai de participació juvenil amb joves de 14 a 16 anys vinculat a la ciutat i, per l’altra i a partir d’aquesta comissió, oferir activitats de caire sociocultural ajustades a la realitat juvenil.

El fet de treballar amb els i les joves ha permès crear activitats amb un alt potencial que incorpora la mirada juvenil i permet identificar necessitats i mancances que sovint passen per alt al no poder disposar d’espais de participació i decisió joves. 

F3ST4 Final

Per poder participar a la F3st4 Final només s’ha de cursar entre 3r i 4t d’ESO a un dels instituts de Banyoles i tenir la polsera acreditativa que es dona a tot l’alumnat de forma gratuïta a través de diferents hores al pati dels instituts. Aquests polseres tenen quatre colors diferents depenent del centre (INS Brugulat: blau / INS Pere Alsius: taronja / INS Pla de l’Estany: rosa / Casa Nostra: verd). 

Pel que fa a la F3st4 Final, la jornada començarà a les 11 de la nit i s’allargarà fins a les 3 de la matinada, quan es tancarà el recinte, on 15 minuts abans s’haurà acabat l’activitat per tal de pacificar-ne la sortida. 

A les 11 de la nit s’obriran les portes del recinte i els i les joves que no hagin aconseguit la polsera per entrar durant la darrera setmana a les hores del pati, podran acreditar-se i aconseguir-la. El recinte s’ha organitzat en tres espais diferents: un espai exterior on hi haurà uns jocs inflables, un espai exterior on hi haurà una zona amb sofàs i espai chill i un espai interior amb pista de ball on actuaran Comitè de Djs i Dj Salaa. A la F3st4 Final hi participaran també els i les joves del Comitè de Banyolinades, els i les tècniques de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el dinamitzador del Punt Òmnia. 

Perquè la festa es desenvolupi amb la màxima normalitat i seguretat, s’ha creat un dispositiu específic: personal de seguretat que controlarà els accessos i l’espai, un dispositiu policial que reforçarà la vigilància de l’exterior, personal tècnic que organitzarà l’espai i el Punt Lila, pel que fa prevenció i sensibilització de les violències sexistes. 

A més, i com a novetat, s’ha organitzat un servei de busnit de tornada a partir de la una de la matinada que cada 30 minuts realitzarà parada al centre i a la Vila Olímpica i a tres quarts de tres de la matinada realitzarà un únic desplaçament a la comarca per garantir que els i les joves puguin tornar a casa de forma segura i autònoma.

La COCU ha creat un parell de comptes d’Instagram que fa servir per difondre l’activitat @f3st4_final i @cocujove