Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cobla Ciutat de Girona presenta a Banyoles el seu disc dedicat al compositor local Cassià Casademont

El 8è volum de la ‘Fonoteca de cobla’ es podrà escoltar aquest diumenge a l’Auditori de l’Ateneu i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles

divendres 15 gener 2021

La cobla Ciutat de Girona presentarà aquest proper diumenge a l’Auditori de l’Ateneu el 8è volum de la col·lecció ‘Fonoteca de Cobla, compositors gironins’ que se centra en la figura del compositor banyolí Cassià Casademont. El concert es podrà veure aquest diumenge a les 7 de la tarda a l’Auditori de l’Ateneu. L’entrada és gratuïta, amb retirada prèvia al web de cultura.banyoles.cat.

La col·lecció ‘Fonoteca de Cobla, compositors gironins’ pretén divulgar i preservar la música per a cobla d’una sèrie de compositors no coneguts a dia d’avui, però molt notables en el seu moment i que han deixat un llegat com a patrimoni massa oblidat.

Cassià Casademont Busquets (Banyoles, 1875- Barcelona, 1963) va destacar com a intèrpret de viola i a la vegada com a compositor, tant de música clàssica com de música per a cobla. La seva ingent producció inclou 377 obres, amb diverses òperes i més de quaranta composicions sardanístiques, amb títols tan destacats com La cançó del taper, Alegoria, Tornaboda, Lluny de la pàtria o Tristoia.

El volum inclou 12 sardanes per a cobla i dues cançons per a veu i piano. Entre les sardanes del disc, s’hi inclouen Banyoles, ciutat bella! O Banyoles, mon bressol. L’enregistrament de les sardanes per a cobla ha anat a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona i les dues cançons d’Alfons Miró, al piano, i Marta Valero, mezzosoprano.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles Miquel Cuenca ha destacat que “des de l’ajuntament ens va entusiasmar la proposta des del primer moment perquè contribueix a rescatar de l’oblit a un dels compositors banyolins més il·lustres i prolífics de la nostra història i donar a conèixer la seva extraordinària obra”.

Concert a l’Auditori de l’Ateneu

La presentació del disc es farà aquest diumenge 17 de gener a les 7 de la tarda a l’Auditori de l’Ateneu i inclourà la interpretació en directe de diverses sardanes de Cassià Casademont a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, així com d’algunes de les peces dels diferents volums que componen la Fonoteca. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia al web de cultura.banyoles.cat

El 8è volum de la ‘Fonoteca de Cobla, compositors gironins’ s’ha editat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, El Foment de la Sardana de Banyoles, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.