La Càtedra d'Esport i Educació Física de la UdG posa a posa a debat les noves aportacions de l'entrenament de la força i la fisiologia a l'esport
Les conferències del Cicle d’Esport i Ciència, organitzat per la Càtedra d’Esports i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, es faran a través de la plataforma Zoom. Jesús G. Pallarés i Sergi Garcia Retortillo compartiran les seves línies d’investigació científica al voltant de l’esport en dues conferències els propers 21 i 28 d’abril
divendres 16 abril 2021
La Càtedra d'Esport i Educació Física – Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza, per tercer any consecutiu, el Cicle de conferències d’Esport i Ciència amb la voluntat d’apropar i presentar investigacions científiques d’actualitat amb aplicacions directes en el camp de l’esport pels propers 21 i 28 d’abril a les 19h. Les conferències es duran a terme simultàniament a través de la plataforma de videoconferències Zoom, pels 100 primers inscrits, i també en streaming de Youtube.
El dimecres 21 d’abril a les 19h es durà a terme la primera conferència. Sota el títol “Nuevas estrategias del entrenamiento de fuerza para la optimización del rendimiento deportivo” el ponent Jesús García Pallarés exposarà algunes de les investigacions recents del seu grup de recerca, corresponents a la periodització, programació i monitorització de la intensitat de l’entrenament de força. Aspectes com els efectes del rang de moviment i la participació del cicle estirament escurçament sobre les adaptacions funcionals de l’esportista a llarg termini seran discutides pel ponent.
Jesús G. Pallarés és degà de la Facultat de Ciències de l’Esport de la Universitat de Múrcia, director del grup de recerca Human Performance & Sports Science i director del màster universitari d’Alt Rendiment en Esports Cíclics.
La segona conferència, a càrrec de Sergi Garcia Retortillo, portarà per títol “Network Physiology of Exercise: ¿Cómo se comunican nuestros órganos? Nuevos horizontes en la valoración de la condición física” i es realitzarà el següent dimecres 28 d’abril, també a les 19h. A la conferència, ens farà una introducció al nou camp de la Network Physiology i a la necessitat d’estudiar com els diferents òrgans que composen l’organisme humà interaccionen entre sí. També explicarà les eines que s’utilitzen per a determinar les interaccions entre òrgans així com els treballs més recents. Finalment, la Network Physiology of Exercise serà presentada, una aplicació dels conceptes previs a l’exercici físic i l’esport.
Sergi Garcia Retortillo actualment és Visiting Researcher al Keck Laboratory for Network Physiology del Departament de Física de la Universitat de Boston, professor de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) – Centre adscrit a la Universitat de Girona i membre del grup de recerca Complex Systems in Sport de l’INEFC.
Les conferències van dirigides a qualsevol persona interessada en el món de l’entrenament i l’esport. En acabar, s’obrirà un espai de debat amb els assistents que ho desitgin i que vulguin compartir les seves idees o preguntes.
Les inscripcions són gratuïtes. Les persones interessades poden inscriure’s al següent enllaç i se’ls enviarà més informació:
Conferència Jesús G. Pallarés:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2hOmDIzJSMG8jeqpONmsmA
Conferència Sergi Garcia Retortillo:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9XXTAEJzQHOfVtEvF0r-Vg
Tercer any del Cicle d’Esport i Ciència…
El Cicle de Conferències d’Esport i Ciència va començar el 2019 amb la conferència “Les claus de l’èxit de Jèssica Vall”, on la nedadora Jèssica Vall i el seu entrenador, Jordi Jou, van mostrar la periodització de l’entrenament d’una esportista d’alt nivell. L’any 2020, la doctora Anna Prats va fer una breu introducció al camp de la genètica vinculant-la amb l’esport i el rendiment. La conferència, obligadament reconvertida, va ser el primer webinar de la Càtedra d’Esport: “Els meus gens em faran campió?”.
Aquesta acció compta amb el suport de la Diputació de Girona i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local