Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Banyoles obre avui el període de preinscripcions per al proper curs

El centre oferirà una classe oberta per a famílies amb infants de 3 a 5 anys el 20 de maig i una jornada de portes obertes el 2 de juny

dilluns 15 maig 2023

Avui dilluns 15 de maig s’inicia el període de preinscripcions a L’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB) al curs 2023-2024, que es realitzaran de forma presencial a la secretaria de l’Ateneu - CMEM i també telemàticament a través del web emmb.banyoles.cat. La campanya de preinscripcions d’enguany proposa un test musical divertit amb preguntes sobre la vida cultural banyolina i anima la població a jugar-hi i a provar d’endevinar-les. D’aquesta manera, es vol donar valor al sector musical de la comarca, així com l’escola i el seu paper com a agent implicat a l’entorn social i cultural de Banyoles. 

La reserva de plaça per al curs que ve es podrà realitzar del 15 de maig fins al 9 de juny. Durant el període de preinscripcions, es durà a terme una classe oberta per a famílies amb infants de 3 a 5 anys per tal que vegin in situ el desenvolupament d’una classe de Sensibilització musical. Aquesta activitat tindrà lloc el 20 de maig i caldrà inscriure-s’hi enviant un correu electrònic a emmusica@ajbanyoles.org o trucant al 972 57 60 49. Tanmateix, el 2 de juny es realitzarà una jornada de portes obertes al centre per a tots aquells interessats, on també es demana inscripció prèvia. Els participants podran conèixer el projecte educatiu i les instal·lacions de primera mà. 

L’EMMB és una de les escoles de les comarques gironines de fora de la ciutat de Girona amb més estudiants, ja que acull alumnat del Pla de l’Estany, de la Garrotxa, l’Empordà i el Gironès. El centre ofereix una oferta educativa flexible adequada a les necessitats de cada persona. Així, tant les famílies de nens i nenes a partir de 3 anys com els adults que ho desitgin podran trobar una formació musical de qualitat, transversal i dinàmica. I tot dins l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, que integra també l’Auditori de l’Ateneu, fet que permet que els estudiants tinguin una formació musical integral i enriquidora.

Oferta formativa completa

L’EMMB compta amb un pla d’estudis reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i ofereix una oferta formativa completa, tant de música clàssica, com tradicional i moderna. 

El projecte educatiu de l’EMMB potencia la música en grup, amb la participació des de ben petits en formacions i conjunts, en paral·lel amb l’estudi del llenguatge musical i les classes individuals d’instrument. El Pla d’estudis ofereix diferents itineraris segons l’interès i la dedicació de l’alumnat. Així mateix, l’EMMB permet la preparació a l’accés a estudis professionals. El centre és un agent dinamitzador de la ciutat i participa activament en la seva vida cultural i social.

L’EMMB ofereix ensenyaments de baix elèctric, bateria, clarinet, contrabaix, fiscorn, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, piano, saxofon, tenora, tible, trombó, trompeta, veu, viola, violí i violoncel.