Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l'Ateneu obre 2024 amb el concert de Metropolitan Union Barbershop Quartet

El quartet portarà diumenge la seva proposta que va de la cançó de barberia als clàssics del jazz i el pop amb apunts pedagògics i humor

dilluns 15 gener 2024

El reconegut quartet vocal de barbershop Metropolitan Union actuarà aquest diumenge 21 de gener a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, en un concert organitzat per Joventuts Musicals. El concert tindrà lloc a les 6 de la tarda i les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

La proposta dels Metropolitan Union arrenca d’una cerca del quartet en la qual han anat trobant que diverses peces modernes estan inspirades en melodies, patrons harmònics o himnes del Barroc. Per tant, Bachbershop és l’espectacle en el qual es desenvolupen aquestes semblances de dues èpoques musicals ben diferenciades per veure que ni el barroc està tan lluny de la música moderna, ni al revés. Què diria Johann Sebatian Bach si escoltés la seva Bourrée en Mi menor, en una versió heavy metal? O què ens diria Hans Leo Hassler si sentís la seva melodia en una peça de Simon & Garfunkel? 

Els punts de connexió entre l’estil homofònic del barbershop i la polifonia fugada del Barroc semblen una distopia. Malgrat tot, Metropolitan Union unirà, valgui la redundància, aquests punts que semblen tan inconnexos. Us meravellarà amb els hits més comercials del Barroc i us deixarà sense alè amb els finals lluminosos tan característics del barbershop de duració gairebé inhumana, els tags.

Metropolitan Union Barbershop Quartet, nascut el 2013, és una agrupació de veus masculines que destaca per la seva dedicació a la música a capella i, en aquests darrers anys, s’ha consolidat com una de les formacions de referència de l’estil barbershop a la península Ibèrica. Els seus quatre membres, cantants professionals en altres formacions, són Daniel Morales, Martí Doñate, German de la Riva i Joan Mas. 

El 2017 van aconseguir ser subcampions d’Espanya a millor quartet novell en la competició nacional En Harmonia, i el 2022 van treure el seu primer treball discogràfic de música barbershop, ‘All a TAG’.

Les entrades per al concert de diumenge es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).