Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l’Ateneu inicia temporada amb el concert d’Irene Reig Trio

La compositora i saxofonista és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz

dimecres 18 gener 2023

La saxofonista Irene Reig serà l’encarregada d’obrir la programació cultural de Joventuts Musicals de Banyoles de l’any 2023 a l’Auditori de l’Ateneu. El concert tindrà lloc aquest dissabte 21 de gener (20 h, 10 €) i la compositora pujarà a l’escenari per presentar el seu àlbum Mira (The Canges Music, 2021) en format trio juntament amb el contrabaixista Pau Sala i el bateria Carlos Falanga.

Mira és un treball amb vuit composicions, des de peces pròpies a reinterpretacions de Duke Ellington i Richards Rodgers en clau contemporània i amb arranjaments de jazz carregats d’energia i personalitat. A més, amb l’absència d’un instrument harmònic, és un projecte que dona llibertat i un ampli ventall de possibilitats en el directe, transportant al públic a un ambient de jam. La passió i la dedicació són dos característiques que  esprenen aquest trio de músics format a la ciutat de Barcelona. 

L'interès per la música d'Irene Reig neix a una edat molt primerenca començant amb classes de piano clàssic. Paral·lelament, als 15 anys s'endinsa en el món del jazz com a saxofonista i clarinetista formant part de diferents formacions com la Sant Andreu Jazz Band. Després, estudia a l'ESMUC amb professors de la talla de Eladio Reinón, Gorka Benítez i Xavi Figuerola. Posteriorment, viu a Amsterdam, ciutat on s'instal·la per cursar un Màster d'Interpretació tutelat per Ferdinand Povel i obté una beca per estudiar a Temple University (Philadelphia) amb el prestigiós saxofonista i director de la Vanguard Jazz Orchestra, Dick Oatts. 

Reig és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz i gaudeix ja d'una dilatada trajectòria inundada de referències. El seu primer disc com a líder, Views (DiscMedi/Blau, 2017), va ser enregistrat en format quintet i està compost per temes propis, on s’hi veuen evocats els seus records a Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, tres ciutats on ha viscut. Els seus dos següents discos són com a líder de l'octet The Bop Collective: el primer porta el nom de la banda The Bop Collective (DiscMedi/Blau, 2018) i el segon es titula Iapsis (The Changes, 2019). Tots dos ofereixen temes originals i arranjaments carregats de personalitat i frescor que confirmen a la banda com una de les revelacions jazzístiques nacionals. En total, ha gravat més d’una desena d’àlbums i ha tocat en nombrosos festivals i escenaris com el Festival de Jazz de Terrassa, L’Auditori, el Palau de la Música Catalana o el Gran Teatre del Liceu. 

Les entrades per al concert de dissabte es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).