Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Auditori de l’Ateneu acollirà dissabte el concert de Duo Prat

Presentaran l’espectacle Duos de Kodály i Ravel per a violí i violoncel

dimecres 22 novembre 2023

Aquest dissabte 25 de novembre (20 h, 12 €) el Duo Prat trepitjarà l’escenari de l’Auditori de l’Ateneu presentant un programa amb obres de Kodály i Ravel. El duo està format pels germans Prat i Sabater, amb en Bernat al violí i l’Oriol, al violoncel. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

Vuit cordes i dos arquets són, a priori, pocs elements per crear una obra musical. Paradoxalment, som davant dues partitures d’una riquesa en textures, timbres, ritmes, caràcters i expressions aclaparadores. El fet de disposar de pocs elements va fer esprémer al màxim els dots compositius de Kodály i Ravel, que traslladen la dificultat als intèrprets amb partitures exigents i virtuoses. 

Les obres van ser creades a principis del segle XX i reflecteixen el reeixit i efervescent moment que vivia la música a Europa. Les arrels folklòriques hongareses són l’essència del duo de Kodály, amb ritmes frenètics i melodies colpidores. Ravel té l’ull posat cap Orient amb moments d’extrema finor harmònica i melòdica combinats amb ritmes trepidants. L’ús de la modalitat és l’element en comú que, més enllà del duo, uneix les dues obres. 

Bernat Prat inicià els estudis musicals amb els seus pares i els de violí amb Sergi Bello a l’Escola de Música de Capellades. Va ser alumne de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudià violí i música de cambra amb el Quartet Casals i Kennedy Moretti. Va continuar la seva formació a l’Hochschule für Musik Basel (Suïssa), on va estudiar violí i música de cambra. Durant l’etapa a Basilea va tenir l’oportunitat d’impartir classes i rebre consells de Ferenc Rados, Ralf Gothóni, Gábor Takács-Nagy, Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak i Sergio Azzolini. 

Oriol Prat inicia les classes de violoncel amb el mètode Suzuki i més endavant rep classes particulars d’Iñaki Etxepare. El 2012 obté els estudis superiors de violoncel a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i estudià música de cambra amb el Quartet Casals i Kennedy Moretti. El 2015 finalitza el màster d’interpretació amb Claudio Bohórquez a la Stuttgarter Musikhochschule (Alemanya). Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). És professor de violoncel al Conservatori de grau professional del Liceu. Des del 2014 és, amb el seu germà Bernat, membre fundador del Cosmos Quartet.