Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles suspèn, amb excepcions, l’activitat cultural i esportiva dels propers quinze dies

Només es mantenen oberts els museus, l’arxiu i la biblioteca, adaptats a les noves restriccions. Les classes de l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música així com diverses activitats s’oferiran en línia

divendres 30 octubre 2020

L’Ajuntament de Banyoles ha suspès l’activitat cultural i esportiva municipal amb l’entrada en vigor de les noves mesures aprovades pel Govern de la Generalitat per aturar l’increment de casos de Covid-19. Dels equipaments culturals, només continuaran oberts els museus i l’arxiu, amb un 33% de l’aforament previst, i la biblioteca, únicament per a la recollida i retorn de documents en préstec. Per la seva banda, l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música iniciaran a partir d’avui i de dilluns, respectivament, les classes en línia.

Des d’aquest divendres s’ha acordat el tancament de les instal·lacions esportives - pavellons, pistes i camps de futbol municipals -, així com del Teatre Municipal, l’Auditori de l’Ateneu i la Factoria d’Arts Escèniques. A banda de l’aturada de l’activitat esportiva, s’han suspès les funcions previstes per l’espectacle Els Brugarol, de demà dissabte al Teatre Municipal dins el Festival Temporada Alta; El nus la flor, del dissabte 7 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu; i Fairfly, previst pel divendres 13 de novembre a la Factoria d’Arts Escèniques. El cicle El Documental del Mes, que enguany es projecta a l’Auditori de l’Ateneu, oferirà en línia el documental Robots. Històries d’amor del futur (dijous 12 de novembre).

Pel que fa als museus de Banyoles, el Museu Darder i el Museu Arqueològic, i l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, continuaran oberts, però limitant l’aforament al 33% de la seva capacitat i mantenint com a única activitat les visites escolars en horari lectiu. Els museus oferiran, a més, entrada gratuïta els dos propers caps de setmana. Per la seva banda, la Biblioteca de Banyoles estarà oberta només per a la recollida i retorn de documents en préstec –sense cita prèvia- i reprogramen en línia les activitats dels propers quinze dies: l’English Reading Club (dimecres 4 de novembre), l’Hora del Conte (dijous 5 de novembre) i el Club de Lectura infantil (dijous 12 de novembre). El retorn de documents es podrà fer a la bústia de retorn i a la mateixa
biblioteca.

Pel que fa a les activitats esportives, només podran continuar les competicions i entrenaments els equips que competeixin en lligues estatals o els esportistes d’alt rendiment.

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha insistit “en l’autoresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes i en la necessitat que tothom compleixi les noves mesures dictades pel govern de la Generalitat” i ha afegit que “ara més que mai és important que tots plegats aconseguim frenar la corba de contagis”.

Dispositiu especial per Tots Sants

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants, també hi haurà un dispositiu especial al cementiri per garantir el compliment de les mesures de prevenció per la Covid-19. Tant demà dissabte com diumenge el cementiri obrirà de les 8 del matí a les 6 de la tarda i es recomana no anar-hi en grups de més de dues persones, limitar l’estada a no més de 30 minuts i no s’hi podrà ni menjar ni beure, entre altres mesures.