Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles inicia dilluns les obres per millorar el sanejament al carrer Llibertat

Les obres es faran per trams i es preveu que s’allarguin durant sis mesos. El trànsit als trams afectats estarà restringit i es modificarà la línia de transport urbà

dijous 04 febrer 2021

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà el proper dilluns les obres de millora del sanejament del carrer Llibertat. Els treballs permetran desdoblar la xarxa de sanejament i està previst que s’allarguin durant sis mesos. Mentre durin les obres, la circulació al tram afectat estarà restringida i comportaran canvis en la línia de transport urbà Girona-Banyoles-Olot. 

Els treballs consistiran en la construcció d’uns nous col·lectors de desguàs i sanejament al carrer Llibertat i de noves escomeses per als habitatges, en el tram comprès entre el carrer Servites i el Camí de l’Horta, així com les connexions als edificis de la zona de Cal General. Amb aquesta instal·lació, les aigües brutes i les pluvials seran canalitzades per separat, en comptes de fer-ho per una única canalització com fins ara. A més es construiran nous embornals que connectaran al nou col·lector i un sobreeixidor d’emergència a l’encreuament del col·lector amb el rec Major o de la Figuera d’en Xo. Amb les obres, es renovarà també la xarxa d’aigua potable i la xarxa elèctrica, que se soterraran, i es renovarà el ferm del carrer.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha explicat que “els treballs suposaran una intervenció important de millora per a tota la ciutat perquè el carrer Llibertat és un nus important del sistema de sanejament urbà”. Lluís Costabella ha remarcat que “darrerament el sanejament del carrer Llibertat ha provocat problemes per la seva antiguitat”.

El regidor de Via Pública ha destacat que les obres al carrer Llibertat “seran el punt de partida per desdoblar la xarxa de sanejament de la ciutat amb l’objectiu de millorar el tractament de les aigües i, a la vegada, regular els increments sobtats del nivell d’aigua de l’Estany”. 

Els treballs de millora del sanejament del carrer Llibertat estan pressupostats en 444.785,63 euros, dels quals més de la meitat es finançaran a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) i la resta amb fons propis de l’Ajuntament. 

Afectacions viàries

Els treballs de millora del sanejament del carrer Llibertat es preveu que s’allarguin durant sis mesos i es faran per trams per minimitzar l’afectació viària en una de les artèries principals de la ciutat. En aquest sentit, el proper dilluns les obres s’iniciaran pel tram del carrer Llibertat entre els carrers Servites i Canat i la previsió és que els treballs en aquesta primera fase s’allarguin dos mesos. Successivament s’executaran les obres en els trams següents,  continuant pel tram entre els carrers Canat i Rotes i, per últim, entre el carrer de les Rotes i el Camí de l’Horta.

Mentre durin les obres, la circulació viària en aquest tram estarà restringida als veïns i als vehicles de càrrega i descàrrega. Els propietaris que disposin d’aparcaments amb entrada pel carrer Llibertat podran sortir amb els seus vehicles a primera hora del matí i tornar-hi al vespre, excepte quan s’executi l’escomesa de casa seva.

Per facilitar l’aparcament als veïns afectats, l’Ajuntament habilitarà un aparcament al carrer Josep Maria Bohigas, davant del Casal Cívic. Els propietaris que vulguin accedir-hi caldrà que sol·licitin a l’Ajuntament la targeta acreditativa. Els treballs comportaran també canvis en la línia de transport urbà Girona-Banyoles-Olot.

Mentre durin les obres, la parada d’autobús de la Vila Olímpica quedarà anul·lada i es traslladaran les parades del centre de Banyoles, que serà al Passeig de la Indústria, i la parada del barri de Sant Pere, que passarà de l’inici de l’Avinguda Països Catalans al Passeig Mossèn Constans, a l’alçada del supermercat Caprabo.