Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles impulsa una nova campanya per fomentar la reducció de l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús

Regalarà vals descompte i bosses reutilitzables a aquells clients que facin les compres al mercat i al comerç local amb bosses i envasos reutilitzables

dijous 02 novembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles impulsa una nova edició de la campanya de sensibilització per reduir les bosses de plàstic lleugeres o molt lleugeres al mercat i al comerç local. Amb aquesta iniciativa, que es portarà a terme tots els dimecres de novembre, es premiarà aquells clients que facin les seves compres sense utilitzar aquest tipus de bosses de plàstic. 

L’objectiu principal de la campanya és fomentar la reducció progressiva de l’ús de bosses de plàstic lleugeres o molt lleugeres al mercat i al comerç local incentivant l’ús de bosses i d’envasos reutilitzables, especialment a les parades d’alimentació del mercat. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha explicat que “l’objectiu de la campanya és incidir en l’opinió pública i remoure consciències perquè els clients del mercat i el comerç local vagin reduint l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús”. 

Per aquest motiu, l’Ajuntament premiarà les persones que comprin al mercat utilitzant envasos reutilitzables i sense bosses de plàstic lleugeres o molt lleugeres. Per guanyar el premi, els clients hauran de fer una compra mínima de cinc productes diferents i omplir el qüestionari ‘Per un mercat i comerç de Banyoles sostenible’, indicant quines parades del mercat setmanal i quins tres establiments comercials fomenten una compra més respectuosa amb el medi ambient. Anna Tarafa ha explicat que “volem que els clients identifiquin aquells comerços i parades que promouen accions sostenibles per reduir l’ús de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres”.

Les persones que ho facin rebran com a premi un val regal de 10 euros i una bossa reutilitzable, a la parada de mercat de l’ajuntament. A més, totes les persones que hi participin entraran en el sorteig d’un val regal de 50 euros per gastar als establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Cada dimecres a la 1 del migdia se sortejarà un val de 50 euros a la parada de mercat de l’ajuntament.

La campanya, compta amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient i de la Taula de Sostenibilitat i té el suport de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme i dels dos gremis de marxants del mercat de Banyoles.