Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles executa obres per reparar els danys del temporal Glòria

S’està treballant en dos punts del riu Terri on l’aigua va malmetre l’estructura

dimarts 07 desembre 2021

L’Ajuntament de Banyoles està executant diferents obres per reparar els danys que va provocar el temporal Glòria a la ciutat. En total, s’han invertit més de 211.674 euros i properament se n’invertiran 113.000 euros més per reparar les passeres de l’Estany als Banys Vells. Les obres compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya. 

Concretament, les obres han permès reparar el pont de la riera de Canaleta, a l’alçada de la Ronda Canaleta, que el temporal va malmetre. El pont antic s’ha deixat igual, però s’ha fet un mur d’escullera per assegurar l’estructura i evitar més danys en cas de nous temporals. Les obres es van portar a terme durant el mes de maig passat i han suposat una inversió de més de 22.925,412 €.

D’altra banda, s’estan executant les obres per reparar el sobreeixidor del canal de regants del riu Terri, a la zona de Mas Riera, i també s’estan fent les obres de millora del canal de regants i safareig del riu Terri, on l’estiu passat ja es va haver de fer una actuació d’urgència. Aquests dos projectes, que es preveu que s’acabin a inicis de l’any vinent, estan pressupostats en 120.376,85 euros. També s’estan portant a terme les obres per reparar els danys causats pel temporal Glòria en un tram de la riera Vella, valorats en 68.674,81€. 

A banda d’aquests treballs, també es preveu que properament s’executin les obres per estabilitzar i consolidar les dues passeres de l’Estany situades als Banys Vells. Les dues estructures presenten algunes deficiències i els treballs de millora estan pendents de licitació, amb un pressupost de 113.000 euros.