Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles compra nous habitatges per destinar-los a lloguer social

El consistori disposa d’una borsa de més d’una trentena d’habitatges

dijous 07 juliol 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha comprat tres nous habitatges per destinar-los a lloguer social. En total, la borsa d’habitatge de lloguer municipal compta amb una trentena d’habitatges que es destinen a polítiques socials. 

L’Ajuntament ha comprat els tres nous habitatges que estan situats en diferents punts del municipi amb una inversió de 137.500 euros i ara, una vegada comprats, es rehabilitaran per destinar-los a polítiques socials. Per a l’adquisició d’aquests tres habitatges, l’ajuntament ha sol·licitat ajudes a la Diputació de Girona. 

Amb aquests habitatges, la borsa d’habitatge de lloguer municipal és de 34 habitatges, dels quals 11 són de protecció oficial; 11 es gestionen des de la borsa de mediació per al lloguer social i 12 són habitatges de titularitat municipal, que l’Ajuntament ha adquirit exercint el dret de tanteig i retracte.

Paral·lelament a la compra dels habitatges, l’Oficina Local i Comarcal de Banyoles posa a disposició de la ciutadania el Servei d’Intermediació en l’àmbit de l’habitatge amb les entitats financeres per, en la mesura del possible, evitar la pèrdua de l’habitatge principal. Aquest servei es presta conjuntament amb la Diputació de Girona, en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la participació del Col·legi d’Advocats de Girona.