Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aprova les ordenances fiscals per a l’any vinent

Es preveu un increment del 3,5% de mitjana i s’aprova un nou recàrrec del 50% en l’IBI per a immobles desocupats de grans tenidors

dilluns 30 octubre 2023

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat provisionalment aquest vespre les ordenances fiscals per a l’exercici 2024. Les taxes i preus públics s’incrementaran de mitjana un 3,5% i s’aprova un nou recàrrec del 50% en l’Impost de Béns Immobles per a immobles urbans d’ús residencial desocupats amb caràcter permanent propietat de grans tenidors. 

L’alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha recordat que “des de l’any 2019 no s’havien modificat a l’alça les taxes i preus públics i és per això que calia actualitzar els preus, tenint en compte que, des de llavors, l’IPC ha pujat més d’un 16% i, per tant, s’han encarit els costos de tots els serveis municipals”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha afegit que “el govern ha optat per aplicar el mínim increment possible”.

En aquest sentit, es preveu un augment d’un 3,5% de l’Impost de Béns Immobles, tant per a finques urbanes com rústiques, però es fixa gravar amb un increment del 50% aquells habitatges desocupats amb caràcter permanent que faci més de 2 anys on no hi viu ningú per aquells que siguin titulars de quatre o més immobles d’ús residencial. També es preveuen augments del 3,5% en l’Impost d’Activitats Econòmiques i de les diferents taxes reguladores. 

Pel que fa a la taxa de residus, s’incrementa 25 euros per habitatge i s’estableix en 175 euros per a habitatges plurifamiliars i en 195 euros, per a habitatges unifamiliars, mentre que per als locals passa de 150 a 175 euros i es manté en 50 euros per als solars. Miquel Noguer ha explicat que “la taxa de residus ha de reflectir el cost del servei i a Banyoles sempre ho hem fet així, mantenint l’equilibri” i ha afegit que “s’ha incrementat el cost d’entrada a l’abocador, la taxa de residus per part de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat o la consolidació de serveis que s’han posat en funcionament aquest any i això fa que augmenti el cost del servei
i, per tant, de la taxa de residus”.

El ple ha aprovat també inicialment la modificació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de distribució i subministrament d’aigua potable, que s’incrementarà un 4%. 

Ple ordinari

El ple ha aprovat també declarar Bé Cultural d’Interès Local l’edifici de Can Gussinyer, situat a l’Avinguda Països Catalans per a garantir-ne la protecció. A més, s’ha aprovat l’expedient de contractació administrativa del servei de gestió de l’Escola Municipal de Música. 

ORDENANCES FISCALS 2024

ORDENANCES FISCALS 2024actualitzat

Ordenança reguladora de prestació patrimonial de caràcter públic no tributari sobre la prestació del servei de distribució i subministrament d’aigua