Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aprova l’adquisició de la finca situada al carrer Servites

El total de la compra serà de 244.700 euros i el pagament es farà efectiu en 6 terminis. En el ple celebrat aquest dilluns també s’ha aprovat la licitació de l’embarcació de la Tirona.

dimecres 27 març 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat l’adquisició a títol onerós per adquisició directa de la finca situada al carrer Servites, 21 (antiga seu de Comissions Obreres) per un valor total de 244.700 euros a pagar en un termini de 60 mesos a raó de 5 anualitats de 40.783,33 euros cada una. Aquest espai necessita de diversos arranjaments atès el mal estat de les instal·lacions, i aquest any es farà una primera actuació per valor de 100.00 euros.

El passat mes de novembre del 2023, l’Ajuntament de Banyoles i el Ministeri de Treball van signar un acord per a la compra del local del carrer Servites, antiga seu de Comissions Obreres. En els propers dies es farà arribar al Ministeri els 12.235 euros, corresponents al 5% del total del preu de venda, com a concepte de garantia i que serà considerat un pagament a compte de la primera anualitat. Els 28.548,33 euros restants del primer pagament es farà efectiu un cop se signi l’escriptura de compra-venda i que farà que la finca passi a ser de titularitat municipal. La resta del pagament es farà en 5 anualitats més fins arribar als 244.700 euros, que és el preu total que el consistori pagarà al ministeri per aquesta finca.

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles destaca que “enguany tenim una primera partida de 100.000 euros per tal que quan l’edifici sigui de titularitat municipal, puguem arranjar aquelles parts de l’edifici més deteriorades per tal que les entitats que han fet ús d’aquest espai el continuïn fent, amb totes les garanties”, a més d’afegir que “aquesta serà la primera de les inversions que haurem de fer per tal que es pugui fer ús de tota la finca”.

La licitació de la Tirona en marxa

Durant la sessió plenària d’aquest dilluns també s’ha aprovat l’expedient de concessió d’utilització privativa del bé comunal de l’Estany de Banyoles amb una embarcació a motor elèctric i aprovació de la seva convocatòria. La concessió contempla també 15 barques de rem, 5 menys que en l’anterior concessió per tal de preservar l’impacte que aquestes barques i la seva utilització provoca en el medi ambient de l’estany.

Aquesta licitació també presenta algunes novetats a nivells dels cànons que si bé manté el cànon de sortida de preu per passatger que es marca en 0,7 euros, s’ha fixat a 0 els cànons d’ús privatiu de l’embarcació, de les barques de rem per tal de fer més atractiva l’oferta.

D’aquest manera, amb l’aprovació d’aquest expedient l’embarcació de la Tirona tornarà a navegar per l’Estany de Banyoles després que aquesta deixés d’oferir aquest tradicional passeig per les aigües de l’estany el passat mes de desembre del 2023.