Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Banyoles aprova el cartipàs per aquest mandat

El govern municipal s’organitzarà al voltant de set grans àrees

dilluns 03 juliol 2023

El govern municipal de l’Ajuntament de Banyoles s’organitzarà en aquest mandat al voltant de set grans àrees de gestió. L’Ajuntament ha ratificat aquest vespre al ple el cartipàs del govern municipal per als propers quatre anys. 

En la sessió extraordinària del ple municipal que s’ha celebrat aquest vespre s’ha donat compte de diferents decrets d’alcaldia per a l’organització del govern local. En aquest sentit, Jordi Congost serà el primer tinent d’alcalde; Ester Busquets, la segona; Miquel Cuenca, el tercer i Anna Tarafa, el quart.

Pel que fa al cartipàs municipal, el govern s’organitzarà a partir de set grans àrees de gestió. Jordi Congost encapçalarà l’àrea de Polítiques Territorials i Esports, a través de la qual es gestionarà Urbanisme i Activitats, Habitatge, Esports i Participació Ciutadana. Jordi Congost gestionarà les diferents àrees, mentre que la nova regidora Ariadna Llop se situarà al capdavant de Participació Ciutadana.

Ester Busquets encapçalarà l’àrea de Polítiques Socials, Educació i Joventut. La mateixa Ester Busquets s’ocuparà de les polítiques socials del consistori, mentre que la també nova regidora Nani Comalat s’encarregarà d’Educació, en aquest mandat, i Ariadna Llop portarà també Joventut. 

Miquel Cuenca continuarà al capdavant de l’àrea de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes, mentre que Anna Tarafa seguirà gestionant les polítiques de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Albert Tubert serà el responsable de l’Àrea de Polítiques Mediambientals i Gemma Feixas, de l’Àrea d’Economia, Recursos Humans i Administració. Dins aquesta àrea, se situarà la regidoria d’Administració i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que encapçalarà el regidor Josep Maria Teixidor. Per últim, Jordi Carretero serà l’encarregat de l’Àrea de Polítiques de Seguretat Pública i Espai Públic.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat que es tracta d’un govern que “dona continuïtat a la línia traçada en els darrers mandats per encarar els grans projectes de ciutat”. 

En el ple, s’han aprovat també la composició de les Comissions Informatives, els representants de la corporació en òrgans col·legits i l’establiment del règim de dedicació, retribucions, dietes i indemnitzacions dels membres de la corporació. 

Pel que fa a les dedicacions, hi haurà sis regidors i regidores amb dedicació exclusiva; 1 tindrà una dedicació del 60%; 1, al 50% i 2, al 30%. Miquel Noguer ha explicat que “amb quatre nous regidors, dos més al govern, les dedicacions s’incrementaran en poc més d’un regidor respecte al mandat anterior”. En canvi, no hi haurà increment retributiu per als regidors i regidores del govern municipal que tenen dedicació, que es mantindrà en els mateixos valors que en el darrer mandat.