Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici de les obres d’adequació de l’aparcament del Parc de la Draga

Els treballs començaran el dilluns 26 de febrer i està previst que els vehicles hi puguin accedir a mitjans del mes d’abril

dijous 22 febrer 2024

El proper dilluns 26 de febrer està previst que comenci l’arranjament de la zona d’aparcament situada a l’inici del passeig de la Draga. Més enllà del nou paviment que s’hi farà, l’actuació també contempla diferenciar l’entrada i la sortida de vehicles per millorar la fluïdesa del trànsit. El termini d’execució previst és de 6 setmanes, si bé els cotxes no s’hi podran estacionar fins a mitjans del mes d’abril atès que un cop finalitzada l’actuació el paviment s’ha d’endurir.

Amb l’objectiu de millorar l’estat actual de l’aparcament del Parc de la Draga i incrementar la durabilitat del paviment, l’Ajuntament de Banyoles inicia l’arranjament d’aquesta zona d’aparcament a través d’un tipus de SAULÓ SÒLID més resistent a l’actual. Amb l’aplicació d’aquest paviment, que té un vida útil estimada de 25 anys, es vol també reduir la despesa de manteniment d’aquest pàrquing en el que, pel pas del temps, la pluja i els girs dels vehicles, constantment s’hi formen sots i bassals.

Les obres començaran el dilluns 26 de febrer i provocaran que durant un mínim de 6 setmanes no s’hi puguin aparcar vehicles. S’aprofitarà l’actuació per crear un altre accés, per diferenciar l’entrada i la sortida dels cotxes per tal de millorar la fluïdesa del trànsit intern i per evitar girs dins l’àrea d’aparcament, que són una de les causes que erosionen el paviment actual. A més, també es farà un gual i una rampa per a la nova sortida de vehicles.

Si bé fins a mitjans d’abril no està previst que l’aparcament pugui tornar a estar operatiu, no està previst que hi hagi afectacions de trànsit, és a dir, que es talli la circulació del passeig de la Draga durant les 6 setmanes que duri l’actuació. El cost total de les obres d’arranjament de l’aparcament del Parc de la Draga és de 96.580,23€.