Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Horacio i Lucia Fumero presenten el seu primer disc a duo a Banyoles

Los Fumeros es podrà escoltar aquest dissabte a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu

dijous 07 desembre 2023

El contrabaixista Horacio Fumero i la cantant i pianista Lucia Fumero, pare i filla, presentaran aquest cap de setmana a Banyoles el seu primer disc a duo Los Fumeros (Seed Music, 2023). El concert serà aquest dissabte a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu i les entrades es poden adquirir al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

Horacio i Lucia són dos músics units per un mateix cognom, Fumero, que ja és història viva del jazz de casa nostra presentaran aquest projecte excepcional. Pare i filla evidencien una complicitat natural immortalitzada en el seu primer disc a duo Los Fumeros on es poden escoltar composicions pròpies com Camino o Torcacita i arranjaments propis de cançons del repertori de la música popular de Llatinoamèrica. 

“En el terreno del arte no cuenta, por fortuna, la edad, tampoco el sexo o la raza, ni tampoco los lazos familiares. En el escenario los músicos solo somos algo así como amplificadores de algo que pasa a través nuestro, y nuestro máximo éxito consiste en interferir lo mínimo posible entre ese algo y el público” Horacio Fumero. 

Horacio Fumero va estudiar a Buenos Aires i a Suïssa abans d’establir-se a Barcelona el 1980, quan forma trio amb el mític Tete Montoliu. Al llarg de la seva trajectòria ha tocat amb grans figures internacionals del jazz, entre elles, Gato Barbieri, Johnny Griffin, Freddie Hubbard, Michael Kanan, Bill Mc Henry, Chano Dominguez, Luis Salinas... En l'àmbit català, ha col·laborat amb Ignasi Terraza, Jorge Rossy, Albert Bover, Manel Camp i Rita Payés, entre molts altres. 

Lucia Fumero s’ha format com a pianista a Barcelona i Rotterdam, i acaba de cloure la gira de presentació del seu primer disc a trio, Universo normal, un recull de temes propis que l’ha dut a tocar als principals festivals de jazz espanyols, a més de festivals catalans i europeus com l’Athens Jazz Festival, l’Opus Jazz Club de Budapest, Jazzaldia, el Festival de Getxo i Festival de Jazz de Madrid, entre altres. Única i original en el pianisme i la composició, va guanyar el 1r Premi de Juventudes Musicales de España i el Premi a Banda Emergente de la Plataforma Jazz España. 

Les entrades (10€ anticipada, 13€ a taquilla) per al concert es poden adquirir a través del web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé presencialment a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament.