Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es renova el conveni per a la comissaria conjunta de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra

dimecres 30 novembre 2022

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer i Planas, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per l’ús compartit de les instal·lacions de la comissaria conjunta de la Policia Local i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha destacat la bona sintonia dels cossos de seguretat a la ciutat en aquest nou pol conjunt, i confia que en els pròxims anys es consolidi i fins i tot s’ampliï la plantilla d’agents destinats a la comarca. Sobre el conveni signat amb Interior, assegura que suposa una reducció de costos tant per a l’Ajuntament com per al departament. 

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que la comissaria conjunta de Banyoles “és un exemple del model de proximitat i cooperació, una policia present al carrer i al costat de la ciutadania”. Segons el conseller, aquesta col·laboració “facilita els operatius conjunts i representa la suma d’esforços i recursos que, en matèria de seguretat, millora clarament l’eficàcia”.

Elena ha agraït a l’Ajuntament la disposició per aquest treball compartit i ha anunciat que “s’ampliaran els mitjans materials i humans i, des del punt de vista de l'espai, es traurà una licitació perquè hi hagi una ampliació amb mòduls d’aquest equipament”. 

Concretament, a l’ABP Gironès-Pla de l’Estany s’han destinat 34 nous agents en els darrers dos anys, xifra que suposa un augment del 15,96%. A la Unitat de Seguretat Ciutadana de Banyoles, en el mateix període l’augment d’efectius ha sigut del 8,33%, passant de 48 agents el 2020 a 52 aquest 2022. 

Des de la inauguració de la comissaria conjunta de Banyoles, l’octubre de 2020, la Policia Local de Banyoles i els Mossos d’Esquadra treballen de manera conjunta en la majoria de serveis i dispositius que es realitzen al municipi. Les dependències de la comissaria conjunta comparteixen espais de treball com ara aparcament, vestidors, zona de descans dels agents, menjador, sales de reunions, garjoles i també la sala de brífing diari conjunt dels dos cossos.

L’encerclament del perímetre de la comissaria conjunta de Banyoles, acabat el mes passat, suposa la finalització definitiva de l’adequació de l’edifici conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.