Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es realitza l’acte de Cloenda amb la participació dels guardonats del Concurs Cultural Esportiu i del Culturesportitza’t a la Plaça Major de Banyoles

L’entrega de premis del Concurs Cultural Esportiu i del Culturesportitza’t, organitzats pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany i Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics, respectivament

divendres 31 març 2023

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany i la Càtedra d'Esports i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, amb la col·laboració dels mestres d’Educació Física i dels centres educatius de la comarca, van organitzar ahir dijous a la tarda a la Plaça Major de Banyoles la cloenda i entrega de premis dels concursos escolars Culturesportitza’t i del Concurs Cultural Esportiu. L’acte, que va comptar amb la presència de l’atleta olímpica banyolina Esther Guerrero, va servir per guardonar als escolars participants. 

Al Culturesportitza’t, concurs escolar sobre coneixements olímpics, hi ha participat un 31% dels escolars de 6è de primària del Pla de l’Estany, els quals han resolt amb de forma autònoma, o amb el suport de les famílies,
diferents preguntes relacionades amb la cultura, l’educació i l’esport. La participació total ha estat de 114 enquestes contestades. Per altra banda, cal destacar que hi ha hagut un increment de les escoles participants, passant de 6 a 10 en l’edició d’enguany. Els organitzadors valoren el concurs i els resultats de forma molt positiva, ja que denota un interès en alça a treballar de forma transversal i conjunta amb entitats de l’entorn proper, tant a dins com a fora les aules. Així mateix, remarquen l’interès de mantenir aquest concurs com un recurs didàctic de transmissió dels valors i la cultura olímpica. 

Pel que fa a les característiques del concurs, aquest ha incorporat quatre preguntes obertes on els alumnes han pogut expressar el seu punt de vista respecte de temes com: els valors de l’esport, la sostenibilitat, el dòping i el racisme. 

Les escoles guardonades segons l’índex d’alumnat participant i d’encert han estat, per ordre, l’Escola Casa Nostra, l’Escola Can Puig, l’Escola Vall del Terri i l’Escola La Draga. Els premis han estat, segons la classificació, vals per la compra de material esportiu i activitats educatives gratuïtes al Museu d’Arqueologia de Girona i als Museus de Banyoles. Com a tret distintiu, l’escola amb millors resultats gaudirà de la visita d’un esportista olímpic. 

Els 5 alumnes amb les respostes més originals rebran dues entrades cadascú per assistir al partit de bàsquet d’ACB entre el Bàsquet Girona i el Fuenlabrada, que se celebrarà el pròxim 9 d’abril. 

Entrega premis Concurs Cultural Esportiu

En el mateix acte es van lliurar també els premis del Concurs Cultural Esportiu del Consell Esportiu del Pla de l’Estany. La XVII edició del Concurs Cultural Esportiu ha comptat amb la participació de prop de 1.300 infants d’I5 d’educació infantil i de 2n, 4rt i 6è de primària de moltes escoles del Pla de l’Estany. 

En aquesta edició es va premiar als alumnes de I5 de l’escola La Draga; als alumnes de segon de primària de l’escola Vall del Terri; als de quart de l’escola Can Puig i als de sisè de l’escola L’Entorn. 

El Concurs Cultural Esportiu pretén vincular el món de l’esport i de l’art i inclou diferents modalitats artístiques des del disseny d’un mural, un vídeo o una coreografia, un dibuix amb material i un pòster, en funció del curs a qui es dirigeixi.