Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitat esportives de Banyoles organitzen voltes solidàries a l’Estany per La Marató

La ciutat se suma un any més a les activitats de La Marató de TV3 amb una vintena de propostes

dijous 16 desembre 2021

Diferents entitats esportives, socials i culturals i l’Ajuntament de Banyoles s’han unit per organitzar actes per La Marató de TV3 que se celebra aquest diumenge i que estarà dedicada a la salut mental. Entre la vintena d’activitats que s’han organitzat, destaquen les voltes solidàries a l’Estany que promouen diferents entitats per aquest diumenge al matí. 

L’objectiu és que tothom que vulgui pugui col·laborar en aquesta iniciativa solidària fent voltes a l’Estany caminant, corrent, en bicicleta o amb Kangoo Jump, entre altres. Les activitats s’iniciaran a les 10 del matí de davant el Club Natació Banyoles on qualsevol persona que vulgui podrà comprar el dorsal solidari amb La Marató i fer la volta a l’estany a títol personal. 

Per qui ho prefereixi, també s’han preparat activitats dinamitzades amb inici també davant el Club Natació Banyoles. A les 10 del matí hi haurà una sortida de Marxa Nòrdica amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, a 2/4 d’11 del matí una sessió de zumba amb Fundació Estany, a les 11 del matí una sortida ciclista amb el Club Ciclista Banyoles o a 2/4 de 12 del migdia una cursa atlètica organitzada pel Club Natació Banyoles. També a 2/4 de 12 del migdia està prevista una sortida amb Kangoo Jump organitzada pel Gimnàs Triops i a 2/4 d’1 del migdia una màster de zumba a càrrec del mateix gimnàs. I a la 1 del migdia, es podrà fer també la volta a l’Estany amb una pilota de bàsquet a càrrec del Club Bàsquet Banyoles. 

A més de les venda de dorsals solidaris i de les activitats, a partir de les 11 del matí també hi haurà xocolatada solidària per La Marató a càrrec del Casal de la Gent Gran de Banyoles. 

Durant tot el matí al pavelló de la Farga, l’entitat Junts i Endavant i el Club Esportiu Banyoles han organitzat una jornada de lliga de futbol adaptat que també es destinarà a La Marató de TV3.

A més de les activitats esportives, aquest diumenge, i coincidint amb La Marató, també es projectarà a l’Auditori de l’Ateneu el documental Un any més, el retrat particular del pintor Paco Bernal decidit, a pesar de les adversitat que se li presenten i la seva capacitat diferent, a celebrarà la seva festa del seu 54è aniversari. L’aniversari de Paco s’ha convertit en un exemple de resistència, una victòria de la vida, tant per a ell com per als que l’envolten. 

Després de la projecció del documental, que serà a les 7 de la tarda a l’Auditori de l’Ateneu, es farà la xerrada ‘Art i discapacitat l’exemple de Paco Bernal’, amb la participació de la seva germana Rosa Bernal i el director Juli Suàrez. 

Segon cap de setmana d’activitats 

Les activitats de ‘Banyoles amb la Marató’ es van iniciar el cap de setmana passat amb les activitats que es van portar a terme a la plaça Major coincidint amb la celebració de la Fira de Nadal. Va comptar amb les actuacions de la coral Veus de l’Estany, el Batxillerat Artístic de l’INS Josep Brugulat, l’Escola Municipal de Música, l’Esbart Dansaire Fontcoberta, el cor Kumbalawé, l’escola de ballet clàssic Concepció Gratacós, Les Marín i La Veïna del Costat, a més d’una desfilada de roba afrobanyolina. A més, una desena d’entitats socials van muntar les seves parades a la plaça per recaptar fons per La Marató. 

Paral·lelament també altres entitats de la ciutat han organitzat i organitzaran diferents activitats en benefici de La Marató. 

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha destacat que “un any més concebem la Marató com un projecte comunitari que s’obre a la participació de les entitats de la ciutat i que, any rere any, va creixent per sumar-hi més activitats i propostes”. 

Les activitats de La Marató a Banyoles compten amb la col·laboració de la Fundació Mas Casadevall, la Fundació Estany, Creu Roja del Pla de l’Estany, AECC Catalunya contra el càncer, Càritas Banyoles – L’obrador; UEC Can Cuní, Noves Ales Reixir, Oncolliga, Creu Roja Pla de l’Estany, Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Club Esportiu Banyoles, Junts i Endavant, Club Natació Banyoles, Club Ciclista Banyoles, Club Esportiu Triops, Club Bàsquet Banyoles, Club Patinatge Artístic Banyoles, Centre Excursionista de Banyoles, Hoquei Banyoles, Club Handbol Banyoles i el Casal de la Gent Gran de Banyoles. Alumnes de segon i tercer d’ESO del programa de Servei Comunitari de l’Institut Josep Brugulat participaran com a voluntaris a les activitats.