Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Museus de Banyoles celebren les Jornades Europees del Patrimoni

Durant tot el cap de setmana hi haurà portes obertes al Museu Darder i s’oferiran activitats gratuïtes

divendres 13 octubre 2023

Els Museus de Banyoles celebraran aquest cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni. Durant tot el cap de setmana, hi haurà portes obertes al Museu Darder i s’oferiran visites guiades al Monestir de Sant Esteve, amb llengua de signes com a novetat, a la Vil·la Romana de Vilauba i al mateix Museu Darder. 

La primera activitat serà la visita Tresors del Monestir, que es farà demà dissabte 14 d’octubre a 2/4 de 12 del migdia. A través d’aquesta activitat, que s’oferirà per primera vegada amb llengua de signes, s’explica la història del monestir de Sant Esteve, origen de la vila de Banyoles, fent especial incís en dues peces molt destacables del gòtic català que es poden veure al monestir: el retaule de Santa Maria de l’Escala i l’arqueta de Sant Martirià. 

Dissabte a les 5 de la tarda es podrà fer la visita Posa’t les ulleres: Vilauba en 3D que, amb l’ajuda de la recreació virtual en 3D, permet fer un recorregut per la vil·la romana de Vilauba, que va ser un centre d’explotació del territori en l’època romana, conèixer-ne la zona residencial, la rústica i la d’explotació i entendre com funcionava la casa, quin era el seu sistema de vida i com s’organitzaven els seus habitants. 

La celebració de les Jornades Europees del Patrimoni es tancarà diumenge amb l’activitat familiar Les aventures d’en Blauet i el Follet, que es farà a les 11 del matí al Museu Darder. En Blauet, un ocell que viu en indrets d’aigua i el seu amic follet, que és molt entremaliat, explicaran una història sobre l’Estany de Banyoles, els animals que hi viuen i la importància de l’aigua. 

Paral·lelament, durant tot el cap de setmana, el Museu Darder oferirà jornada de portes obertes i es podrà visitar gratuïtament dissabte de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 4 a 2/4 de 7 de la tarda i diumenge de 2/4 d’11 del matí a les 2 del migdia.

Jornades Europees del Patrimoni 

Les Jornades Europees del Patrimoni és una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des de 1991 i està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Al llarg de tots aquests anys, les Jornades Europees del Patrimoni han permès apropar el patrimoni cultural a la ciutadania.