Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt de Salut Jove de Banyoles celebra el primer aniversari

En aquest primer any de funcionament, el Punt de Salut Jove ha atès una trentena de joves i un centenar de consultes telemàtiques.

divendres 12 abril 2019

El Punt de Salut Jove de Banyoles ha celebrat avui el primer aniversari de l’obertura del servei amb un acte al Teatre de l’Escola Baldiri Reixac. L’acte ha servit per presentar el vídeo ‘Experiment social’ elaborat pel joves que han participat al Curs d’Agent Jove de Salut i ha comptat amb les intervencions de l’activista social Mohamed El Amrani i les actuacions de Baba Flow i el Batxillerat Artístic de l’INS Josep Brugulat. 

El Punt de Salut Jove, situat a l’Oficina Jove Cal Drac, ofereix un servei d’orientació, assessorament i acompanyament per a joves de Banyoles. El servei va néixer d’una proposta d’alumnes de secundària en el marc del Projecte TONI. Com ha destacat la regidora d’Educació i Benestar Social, Ester Busquets, “ha anat evolucionat per adaptar-se a les demandes dels propis usuaris i de les seves famílies” i ha afegit “inicialment el plantejàvem com un servei d’atenció individualitzada per a joves, però també ha dedicat una part de la seva activitat al servei comunitari com, per exemple, el Punt Lila”.

Els joves accedeixen al servei voluntàriament, demanen hora i se’ls ofereix una primera sessió, en la quals exposen la seva demanda. A partir d’aquí, es treballa cada sessió que normalment és cada 15 dies. Durant aquest any, des del Punt Jove de Salut s’ha atès 30 casos presencials, principalment vinculats a temes d’educació sexual o d’educació emocional. Puntualment, s’han atès també un centenar de consultes telemàtiques per resoldre dubtes o consultes concretes de joves, “on la immediatesa ha estat clau per a la intervenció”, com ha destacat la tècnica del Punt de Salut Jove, Sílvia Porras.

Ester Busquets ha valorat positivament el primer any de funcionament del servei i ha destacat que “poc a poc es va consolidant com un servei referent per als joves”. En aquest sentit, la regidora ha volgut destacar el treball comunitari que també s’ha portat a terme des del Punt de Salut Jove i ha explicat que “hem entrat dues vegades al llarg d’aquest any a més de 50 aules dels instituts de Banyoles, amb un total de 1.700 alumnes, a qui s’ha ofert xerrades sobre prevenció i hàbits saludables”.

"Molts d'aquests nois ja han agafat com a un referent la tècnica del Punt de salut" ha destacat Ester Busquets. El Punt Lila d'assessorament durant la Festa Major i el Carnestoltes de Banyoles, la formació sobre dipensació d'alcohol a les Barraques de Banyoles, el curs d'Agents joves de salut i el treball i assessorament amb famílies o amb entitats que treballin amb joves han estat altres accions que s'han portat a terme durant aquest any des del Punt de Salut Jove.

Presentació del vídeo ‘Experiment social’

El primer aniversari del Punt de Salut Jove s'ha celebrat aquest dijous a la tarda al Teatre de l'escola Baldiri Reixac en un acte que ha permès presentar el vídeo "Experiment social" que s'ha elaborat a partir del curs d'Agents Joves de Salut. El vídeo en el qual una dotzena de joves reflexionen al voltant de la pressió social.

A més de la presentació del vídeo, ha comptat amb les actuacions del raper banyolí Baba Flow, que ha reflexionat al voltant del racisme; i dels alumnes del batxillerat artístic de l'institut Josep Brugulat, amb un actuació sobre el paper de la dona a la societat actual. També hi ha intervingut l'activista social i comunicador Mohamed El Amrani.