El Museu Arqueològic prorroga la intervenció artística ‘Res a veure’
L’obra de l’artista banyolina Irena Visa es podrà veure fins al 16 de gener de 2022, abans de l’inici de les obres de reforma de l’equipament. Amb les vitrines buides del museu, Res a veure fa visible la col·lecció permanent a través del relat oral d’una vintena de testimonis
dimarts 30 novembre 2021
La intervenció artística Res a veure de l’artista banyolina Irena Visa es podrà veure fins al proper 16 de gener al Museu Arqueològic, després que s’ha decidit prorrogar-la atesa la bona acollida que ha merescut. La intervenció és un homenatge a l’equipament previ al tancament per les obres de reforma a través de les persones i de les peces que en formen part.
Amb les vitrines del Museu Arqueològic ja buides pel trasllat de la col·lecció permanent, Res a veure s’articula a través del relat oral d’una vintena de testimonis vinculats al museu com arqueòlegs, conservadors i personal de neteja. Són aquestes mateixes persones les que expliquen les peces i les que situen als visitants per tornar a fer visible la col·lecció de l’Arqueològic. Els arqueòlegs Pere Castanyer o Julià Maroto, l’arxiver municipal Josep Grabuleda, l’antic conservador del Museu Arqueològic, Josep Tarrús o l’actual conservadora Andrea Ferrer són algunes de les persones que participen en l’exposició temporal amb el seu relat, així com personal de neteja o d’entitats col·laboradores.
Per descobrir peça a peça, cal que les persones que recorrin les sales del museu activin els àudios amb els seus telèfons mòbils a través dels codis QR que trobaran en les diferents vitrines.
La intervenció artística es va inaugurar el passat 5 d’octubre i estava previst que es tanqués al públic aquest diumenge, però finalment s’ha acordat prorrogar-la fins al 16 de gener de 2022. L’entrada és lliure. Es recomana que l’audició es faci a través d’auriculars que dels mateix visitants, tot i que el Museu Arqueològic en tindrà a disposició.
Irena Visa
Irena Visa (Banyoles, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estudiat Arts Aplicades a l’Escultura a l’Escola La Llotja i té un Màster en Producció i Recerca artística de la Universitat de Barcelona en la línia d’investigació. Els seus treballs s’han pogut veure a la Fundació Miró, a l’Espai Bòlit, al Centre d’Art Santa Mònica, al festival GREC o a la Casa de Cultura de Girona, entre altres. Els projectes Fer veure (2019), Això no és res (2020) i Res a veure (2021) formen part d’una trilogia de treballs que reflexionen sobre els processos de legitimació de l’arqueologia i el seu paral·lelisme amb l’art contemporani.