Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Manípul de Manaies de Banyoles organitza una trobada amb prop de 2.000 manaies

El proper 3 de març la ciutat acollirà una trobada de manaies provinents de diferents punts dels països catalans. La desfilada s’emmarca en els actes del 75 aniversari del Manípul de Banyoles

dilluns 26 febrer 2024

Al voltant de 2.000 manaies provinents de 40 poblacions de diferents punts de Catalunya, i més enllà, arribaran a Banyoles el proper 3 de març, en la que serà de les trobades més multitudinàries que s’hagi fet mai abans. Les diferents formacions recorreran entorn a 3 quilòmetre i mig amb punt de sortida a l’inici de l’Avinguda dels Països Catalans, des d’on es dirigiran cap a la plaça de les Rodes on els rebran el Manípul de Manaies de Banyoles.

En motiu del 75è aniversari del Manípul de Manaies de Banyoles, el diumenge 3 de març tindrà lloc una trobada de manaies que reunirà 41 associacions provinents de les 4 províncies de Catalunya i fins i tot, del País Valencià. Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, ha destacat que “el Manípul de Manaies és una de les entitats més antigues de casa nostra i per la que han passat moltes generacions de banyolins i banyolines”. A més ha afegit que “són representats i ambaixadors de la nostra ciutat quan se’ls convida a d’altres trobades, i han aconseguit ser una de les agrupacions de manaies de referència a tot el país”.

Per la seva banda, el president de l’associació de manaies de Banyoles, Josep Duran, ha apuntat que “la trobada serà un dels actes més vistosos del 75 aniversari del Manípul i en la que esperem reunir uns 2.000 manaies que desfilaran pels carrers de Banyoles.” “Serà una trobada molt espectacular, amb vestimentes de tots colors, i en la que es podrà veure una gran varietat de costums, ja que cada associació té una manera de fer diferent” ha afegit Duran.

Per fer possible la Trobada de Manaies del 75è aniversari de l’entitat serà possible al suport de l’Ajuntament de Banyoles i la Diputació de Girona i de diferents entitats privades, com el grup Bonpreu que cedirà les dues plantes de l’aparcament del supermercat Esclat, on s’hi canviaran totes les associacions i grups de manaies que diumenge visitaran la ciutat.

Un recorregut de més de 3 quilòmetres, de sud a nord de la ciutat

La ciutat començarà a rebre les diferents formacions des de primera hora del matí, tot i que l’inici previst de la desfilada és a 2/4 d’11 del matí. Al principi de l’Avinguda dels Països Catalans, a la zona sud de la ciutat, és des d’on sortirà la comitiva, que a pas ràpid recorreran 250 metres fins arribar a la carretera de Camós on a continuació enfilaran cap al carrer Mossèn Baldiri Reixach on recorreran prop de 800 metres.

Al voltant d’un quart de 12 està previst que arribin a la plaça de les Rodes on es farà la presentació oficial i seran rebuts pels Manaies de Banyoles. Des d’aquest punt, al voltant dels 2.000 manaies desfilaran de nou fins al punt des d’on es farà la sortida passant per la plaça Major. En total, el participants d’aquesta trobada completaran una marxa de 3 quilòmetres i mig.

Un cop finalitzada la desfilada es farà un dinar popular amb les 41 associacions i/o grups de manaies que es farà al pavelló de la Draga.

Afectacions a nivell de trànsit

Davant d’aquesta trobada multitudinària, el diumenge 3 de març hi haurà diverses afectacions viàries:

Es prohibirà la circulació de de vehicles en tots els recorreguts durant la celebració de les desfilades (de 10 a 14 h.)

Prohibit estacionar des de les 10 de la nit del dissabte dia 2 fins a les 3 de la tarda del diumenge 3, en el carrer Telers (entre l’avinguda de la Farga i el passeig Mas Riera), al carrer Bassa del Cànem (entre els carrers Concòrdia Aigües de l’Estany i Mata), en ambdós costats de l’Avinguda Països Catalans, al carrer Baldiri Reixac (de la carretera de Camós fins al carrer Guèmol), a la plaça de les Rodes, al carrer Progrés, al carrer Vallespirans (entre els carrers Progrés i Jacint Verdaguer), el carrer Navata.

Tampoc es podrà estacionar, de les 6 del matí a les 3 de la tarda del diumenge dia 3 a l’Avinguda de la Farga (entre l’Avinguda Països Catalans i el carrer Baldiri Reixac), al carrer de la Llibertat 8entre el carrer Colom i la plaça dels Turers), al carrer Corominas, al carrer Muralla, a la Ronda Monestir (entre el carrer Jaume Butinyà i la carretera de Vilavenut) i al costat dret de l’aparcament de Can Castanyer.

Totes aquestes afectacions es podran consultar a través de la web banyoles.cat i a l’APP.